Újabb nagy kiadó hagyta el a GeForce Now szolgáltatást

A 2K Games lelépése után az Epic Games elnök-vezérigazgatója állt ki a rendszer mellett.

A GeForce Now élesítése óta folyamatosan jelentik be az egyes nagyobb kiadók, hogy nem kívánják a tartalmaikat biztosítani az NVIDIA szolgáltatásához. Mint ismeretes az alapból távol maradó Rockstar, Square Enix, Konami, Capcom és Electronic Arts ötös mellé nemrég csatlakozott az Activision Blizzard és a Bethesda, de a folyamatot egy független fejlesztő is megfejelte a The Lond Dark című alkotás eltávolíttatásával.

Hirdetés

Ezúttal a 2K Games döntött a kilépés mellett, így az említett kiadó címei sem futtathatók többet a GeForce Now rendszeren, és ezzel számos nagy cím várt elérhetetlenné, köztük a Civilization, a Bioshock, az NBA, a WWE és a Borderlands sorozat egyes részei.

A kommunikáció mindkét fél részéről nagyon minimális, az NVIDIA csak annyit ír, amit a korábban lelépő kiadóknál is: dolgoznak azon, hogy az érintett címek újra elérhetők legyenek.

A fentiekre mintha reakcióként érkezett volna Tim Sweeney, az Epic Games elnök-vezérigazgatójának Twitter üzenete, amelyben kiemelte, hogy a Fortnite elérhető marad az NVIDIA szolgáltatásán, ahogy azok az Epic Games Store-on vásárolt játékok is, amelyeknél a kiadók és fejlesztők beleegyeztek a GeForce Now rendszeren való futtathatóságba. Az ilyen üzenetek szükségesek, mivel eddig az előfizetők sokat csalódhattak, és a kilépők miatt rengeteg AAA címtől voltak kénytelenek elbúcsúzni. Bár a felhasználói szerződésnek része, hogy az egyes tartalmak előzetes bejelentés nélkül eltűnhetnek, amit az ügyfelek a fizetéskor el is fogadnak, de valószínűleg sokan nem azt várták, hogy a komolyabb játékok nagyjából egy hónappal a start után elérhetetlenné válnak. Kiadók sorozatos kilépése elég nagy bizonytalanságot szül, elvégre a potenciális előfizető nincs biztosítva arról, hogy a kedvenc játéka nem tűnik el rövid időn belül. Mivel az NVIDIA kereskedelmi szerződések hiányában nem tud garantálni semmit, így a legegyszerűbb, ha az adott címek kiadói és fejlesztői tesznek ígéretet a lehetséges ügyfelek felé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés