Minden csütörtökre új játékokat ígér a GeForce Now

Az NVIDIA eddig is próbált heti pár címet biztosítani, de mostantól konkrétabb dátumokhoz kötik a frissítéseket.

A GeForce Now az élesítése óta leginkább azzal kerül a hírekbe, hogy egyre több kiadó elhagyja a szolgáltatást. Mint ismeretes az alapból távol maradó Rockstar, Square Enix, Konami, Capcom és Electronic Arts ötös mellé már csatlakozott az Activision Blizzard és a Bethesda, de a folyamatot egy független fejlesztő is megfejelte a The Lond Dark című alkotás eltávolíttatásával, legutóbb pedig a 2K Games döntött a lelépés mellett.

A fentiekkel nem igazán tud mit kezdeni az NVIDIA, de érezhették, hogy valamiféle változásra szükség van, így a korábbi működés némileg módosul. A cég eddig is próbált heti pár új címet biztosítani, de ezeket eléggé rendszertelenül jelentették be, ami nyilván az elérhetőség szempontjából mindegy, de a médiafigyelem tekintetében már nem. A legfontosabb változás, hogy mostantól rendszerezve érkeznek a friss játékok, méghozzá minden csütörtökön. Arra nincs egyértelmű szám, hogy a heti frissítés alkalmával hány új cím lesz, de az biztos, hogy mindig jön újdonság. A legelső ilyen alkalommal a Control, az Arma 2: Operation Arrowhead, a Danganronpa: Trigger Happy Havoc, a Dungeons 3, a Headsnatchers, az IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad, a Jagged Alliance 2 – Wildfire és a The Guild 3 érkezett meg.

Fontos, hogy lehetnek kivételek, így egy-egy cím megjelenése a GeForce Now szolgáltatáson nem biztos, hogy majd csütörtökre esik, de a vállalat igyekszik mindent erre a napra ütemezni. Itt vélhetően arról lesz szó, hogy ha egy új játék startja nem csütörtökre esik, és az NVIDIA a rajt pillanatában elérhetővé szeretné tenni, akkor nem várják majd meg a frissítésre kijelölt napot.

Sajnos a kilépések nem szűntek meg, ugyanis a fentieken túl a GeForce Now elvesztette a Hellblade Senua's Sacrifice és a Sunset Overdrive című alkotásokat. Arra vonatkozóan tehát továbbra sincs semmilyen garancia, hogy bizonyos címek nem tűnhetnek el egyik pillanatról a másikra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés