Új Thermaltake HDD-házak

A Thermaltake kínálatában a házak és hűtési rendszerek mellett az utóbbi időben mind nagyobb számban találhatók különféle tárolóegységek, HDD-házak. A Muse OTB2.5 nevű hordozható keretbe egy SATA csatolós, 2,5 hüvelykes merevlemez szerelhető. A tároló számítógépre akár USB 1.1/2.0, akár (1,5 vagy 3 Gbps sebességű) eSATA porton keresztül csatlakoztatható. A kék vagy fekete színű, alumíniumból készült ház mérete 146 x 78 x 20 mm, tömege 110 gramm. A mellékelt T-backup szoftver biztonsági mentések készítését teszi lehetővé, melyek az előzetes beállítások szerint időzítve vagy a házon található „Thumb Backup” gomb megnyomásával is elindíthatók.

Komolyabb igényeket igyekszik kielégíteni a Muse NAS-RAID (N0001LN) nevű hálózati tároló, amelybe négy darab, menet közben is cserélhető, 3,5 colos SATA merevlemezt lehet szerelni. A winchesterek kezelhetők egyenként, valamint RAID 0, 1, 1+0 és 5 üzemmódban, és RAID 5 kötet létrehozásánál egy merevlemezt meg lehet hagyni vésztartaléknak is, amely csak egy másik egység meghibásodása esetén válik aktívvá.

A Muse NAS-RAID vezérlését egy Intel IOP 80219 processzor látja el, mely mellé 256 MB (duplájára bővíthető) DDR memória jár, míg az áramellátásról egy 160 wattos tápegység gondoskodik. A CIFS, NFS, HTTP és FTP protokollokat ismerő tároló Gigabit Ethernet hálózati interfésszel rendelkezik, konfigurációjára a FalconStor szoftvere ad módot. Az eszköz várhatóan szeptemberben kerül az üzletekbe, ajánlott ára a tengerentúlon 596 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés