Új nagyvállalati hálózati eszközök a HP-tól

A Hewlett-Packard további újdonságokkal bővíti az Adaptive EDGE hálózati architektúrát támogató megoldásainak portfólióját. 2005 közepére várható a ProCurve EDGE Fabric bevezetése, amely a helyi hálózaton belüli összeköttetéseket megteremtő eszközök új családját takarja. A gyártó ezekben már felhasználja a Riverstone Networkstől júniusban megszerzett technológiákat is. Továbbfejlesztik a hálózat központjában alkalmazott, forgalomirányítást is biztosító kapcsolókat, illetve a 9300-as routing switcheket újabb funkciókkal látják el. Végül, de nem utolsó sorban pedig megjelenik egy új kapcsolócsalád: a ProCurve Switch 6400cl széria vonalsebességű kapcsolásra képes a 10 Gigabit Ethernet szabvány szerint kommunikáló állomások között.

Az Adaptive EDGE Architecture-nek keresztelt technológia költséghatékony módon biztosítja a biztonságos és flexibilis hálózat kiépítésének lehetőségét. Lényege, hogy számos szolgáltatást a hálózat peremére (innen az „edge”) helyez ki, vagyis oda, ahol a felhasználók kapcsolódnak. Ez lehetővé teszi gyors, de kisebb tudású berendezések használatát a hálózat magjában, mivel a szolgáltatás minőségét, illetve a biztonságot érintő döntéseket a peremeszközök is meg tudnak hozni. Nem kell például a központi kapcsoló erőforrásait a felhasználó azonosításában igénybe venni – egy külső kapcsoló vagy vezeték nélküli hozzáférési pont az autorizációs szerver segítségével személyazonosság alapú hálózatokban is maga dönthet arról, hogy beengedi-e a hálózatba a felhasználót.

Az Adaptive EDGE architektúra gond nélkül integrálható a meglévő hagyományos infrastruktúrába, a HP ugyanakkor központi eszközeit, routing switcheit is továbbfejleszti. A ProCurve 9300-as sorozatot kompatibilissé teszik az IGMP (Internet Group Management Protocol) hármas, illetve az SSH (Secure Shell) kettes verziójával, és a hozzáférési listák (ACL-ek) szerkesztése is könnyebbé válik.


ProCurve 9304m – 9308m – 9315m

Az új ProCurve 6400cl kapcsolók hat-hat 10 Gigabit Ethernet (10GbE) sebességű porttal rendelkeznek, ezenkívül – típustól függően – további 10GbE interfészekkel bővíthetők. A switchek támogatják a harmadik rétegbeli protokollokat is. Ezekkel a berendezésekkel csökkenthető az aktív eszközök, illetve a kábelközpontok száma, hiszen akár tíz 10GbE port is beépíthető, monomódusú optikai kábellel pedig 40 km-es távolságot is át lehet hidalni.

A széria két modellel lép a piacra. A ProCurve 6400cl-6XG alapmodell hat fix portot biztosít rézalapú adatátvitelhez az IEEE 802.3ak, illetve 10GBase-CX4 szabvány szerint. A berendezéssel rövidebb távolságokat lehet áthidalni, például kábelezési központok, munkacsoportok vagy szerverek között teremtve nagy sebességű kapcsolatot.

A ProCurve 6410cl-6XG nagyobb rugalmasságot biztosít az átviteli közeg kiválasztásában, hiszen két plusz bővítőhellyel rendelkezik, amelyekbe X2 típusú 10GbE adó-vevők illeszthetők. Ezek révén a 6410cl támogatja az IEEE 802.3ae specifikáció szerinti üvegszálas, illetve rézalapú adatátvitelt is. Az opcionális kétportos modulok segítségével tízre gyarapítható a 10GbE interfészek száma, melyek mindegyike kábelsebességű áteresztőképességet biztosít. Ezeket az újfajta kétportos modulokat a HP egyébként már szállítja 3400cl sorozatú kapcsolóihoz is.

A ProCurve 6400cl család 2005 tavaszától lesz megvásárolható. A 6400cl-6XG listaára várhatóan 4549 euró, a 6410-6XG-é pedig 6649 euró lesz. A Hewlett-Packard a készülékekre élettartam-garanciát vállal, továbbá ingyenes telefonos terméktámogatást és szoftverfrissítést biztosít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés