Új 3Com switch VoIP-támogatással

A 3Com új, kis- és középvállalkozásokra méretezett switche Power over Ethernet (PoE) szolgáltatásával és forgalompriorizációs képességével támogatja a hang- és adatkommunikáció konvergenciáját. A Baseline Plus 2226-PWR jelzésű, 1U magas, rackbe építhető hálózati kapcsoló 24 darab 10/100 Mbps sebességű Ethernet portot és két modult tartalmaz, amelyek rézalapú Gigabit Ethernet interfészeket, illetve 1000Base-LX vagy 1000Base-SX optikát fogadó SFP-aljzatokat bocsátanak rendelkezésre (egyszerre maximum két gigabites port használható).

A switch együttműködik a 3Com Convergence alkalmazáscsomag új NBX V3000 platformjával, így az alapvetően második rétegbeli eszköz képes az NBX IP-telefonos forgalom felismerésére és priorizálására, amivel elkerülhetők a beszédátvitelt hátrányosan érintő késleltetések. Ezen túlmenően IEEE 802.1p szerinti, MAC cím-, illetve portalapú priorizálást is biztosít. A rá kapcsolt VoIP-eszközök, WLAN hozzáférési pontok vagy más PoE-készülékek számára az IEEE 802.3af szabvány szerint biztosít tápellátást – akár mind a 24 10/100-as interfészén.

A gerinchálózatra való nagysebességű csatlakozást a linkaggregáció teszi lehetővé: legfeljebb négy trönk hozható létre, amelyek egyenként maximum nyolc portot foglalhatnak magukban. Virtuális LAN-okból a switch legfeljebb 64-et tud kezelni, a címkézésben az IEEE 802.1q specifikációhoz igazodik. Az eszköz valamennyi funkciója konfigurálható webes felületről is. A store and forward eljárást alkalmazó switch kapcsolási teljesítménye a 8,8 Gbps, illetve a 6,6 Mpps értékekkel jellemezhető, memóriájában legfeljebb 4000 MAC címet képes feljegyezni. Portjai a rájuk kapcsolt állomástól függően automatikusan igazodnak a 10 vagy 100 Mbps sebességhez, és hibás kábel (pl. egyenes helyett keresztkötésű) használata esetén is biztosítják az adatforgalmat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 3Com

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés