Új Matrox chip a láthatáron

Hirdetés

Egyelőre keveset tudni, de a pletykák szerint új videochipet fejleszt a Matrox. Mint ismeretes, a cég korábbi szériái (G450, G550) népszerűek voltak a külfölfi felhasználók körében. Persze csak azoknál "jött be", akik nem a játékra helyezték a hangsúlyt, hanem inkább a tökéletes és gyönyörű 2D megjelenítésre és a dual-head rendszerre vágytak.

A legutolsó Matrox kártya óta több GeForce is megjelent, így már éppen itt volt az ideje valami újdonságnak. A hírek szerint nagy réteget fognak megcélozni az új változatok, és képesek lesznek felvenni a versenyt a nagyokkal.

Íme, amit eddig tudunk:

  • Egy teljesen új memóriafelépítés, amilyet még "nem pipált" a világ - erről semmi további info
  • A memória sebessége még a leggyorsabb Gef4-et is verni fogja
  • Teljesen programozható T&L
  • Matroxos 2D minőség - az bizony jó lehet!
  • 3 példány, a leggyengébb lassabb maggal, memóriával és 64 MByte RAM-mal szállítják, a középkategóriát 128 MByte RAM-mal (gyorsabb mag és memória sebesség), míg a high-end kártyára 256 mega RAM-ot fognak pakolni (!!!), és turbó sebességen fog hasítani
  • Kétmonitoros támogatás, amely minden eddiginél flexibilisebb lesz

Persze nem szabad mindent elhinni, elképzelhető, hogy kacsa az egész. Főleg az "új memória rendszer", a GeForce4-et verő memória sebesség és a 256 MByte RAM tűnik irreálisnak. Az is gyanús, hogy az elkövetkező 1-2 hónapban jelenne meg, mégsem hallani semmit az új chipről, pedig a cégnek érdeke a nagy hírverés, vagyis az ingyenes reklám.

Azonban ha mégis kijön a Matrox egy új chippel, ami csak fele ennyit tud, már akkor boldogok leszünk. Elvégre az iparnak sosem árt egy 3. szereplő...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés