Új Creative videokártya - 3DLabs alapokon

A Creative Graphics Blaster Picture Perfect nevű kártya a 3DLabs vállalat VP500SE grafikus chipjére épül és elsősorban képfeldolgozásra ajánlja a Creative cég. Ennek megfelelően az Arcsoft képfeldolgozó programjait találjuk a kártya dobozában. A termék 128-bites memória-interfésze, a 370 MHz-es RAMDAC és a 64 MB DDR-RAM közül egyik sem számít átlagon felülinek a mai világban.


Forrás: www.creative.com

A VP500SE grafikus chip nagyon hasonlít a VP500VPU (P9) chipre és ez az első termék a Creative kínálatában, amelyik támogatja az úgynevezett Slipstream-technológiát, amely a 3DLabs által szabadalmaztatott "deferred rendering"-eljárási mód. Ez a technológia elsősorban komolyabb D3D/OpenGL alatt mutatja meg oroszlánkörmeit, játékok futtatásakor ne számítsunk feltétlen "egetverő" teljesítményre. A Creative Graphics Blaster Picture Perfect ára 179,99 dollár és egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható.

A Creative és a 3DLabs még mindig adós azonban két termékkel: a P10A chipre épülő Vizyx Gamer-rel és a P20VPU-n alapuló P20 Development Adapter-rel. Mindkét kártya ugyanis szerepel a 3DLabs cég drivereiben, ám piacra még nem kerültek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés