Hirdetés

Új Abit alaplap tavalyi chipsettel

Az Abit új alaplapot készített az Intel processzoraihoz. A 945P + ICH7 chipset köré épülő IL9 Pro a gyártó szerint azok érdeklődésére tarthat számot, akik újabb, akár Core mikroarchitektúrájú CPU-t használnának, más tekintetben azonban nem tartanak igényt a legmodernebb és persze legdrágább megoldásokra, sőt, még hasznát is tudják venni az olyan, manapság visszaszorulóban lévő dolgoknak, mint például a hátlapi soros és párhuzamos interfész.

Az IL9 Pro a processzor számára legfeljebb 1066 MHz-es rendszerbuszt kínál, a kétcsatornás memóriavezérlő sebessége azonban hivatalosan DDR2-667-re korlátozódik, a négy aljzatba összesen maximum 4 GB RAM helyezhető. Bővítéshez egy teljes sávszélességű PCI Express x16 foglalat, egy, az előbbivel egyező méretű, de csak a déli hídtól elkötött négy PCIe-sávval bíró aljzat, továbbá egy PCIe x1 és három hagyományos PCI csatoló használható.

A lapra két IDE eszköz és négy SATA II meghajtó kapcsolható. A hangrendszer nyolccsatornás, és SPDIF kimenettel is szolgál; a hálózati vezérlő 10/100/1000 Mbps sebességű. USB 2.0 portból nyolc van (négy kivezetve), a FireWire azonban hiányzik a várhatóan kedvező áron piacra kerülő alaplapról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés