Bushido MAX, avagy az Abit régi-új útja

Hirdetés

Talán a a szorult helyzetből történt sikeres kilábalás, talán más ok miatt, mindenesetre a Universal Abit újra a régi, jól megszokott magabiztossággal hirdeti legújabb termékeit, konkrétabban két új, Intel Core 2 Duo processzorokhoz szánt alaplapot. Az AW9D-MAX, illetve AW9D modellek a gyártó szerint minden tekintetben földbe döngölik a konkurenciát, a két lap azonban elsősorban a túlhajtók kedvence lehet.

Az Abit AW9D-MAX a gyártó a szokottnál is magabiztosabb, hovatovább kissé agresszív sajtóközleménye szerint egy céllal jött létre; hogy a Bushido szellemében „elpusztítsa versenytársait”. A nagyra törő tervek valóra válásának meglehetősen csekély az esélye, az ugyanakkor tény, hogy az AW9D-MAX kategóriájának egyik legjobban felszerelt alaplapja: a négymagos processzorok fogadására is felkészített, 975X/ICH7R lapkakészletet tartalmazó újdonság két PCIe x16 kártyával bővíthető (CrossFire vagy nem hivatalosan SLI üzemmód is elérhető tehát vele), továbbá két PCIe x1, valamint egy PCI aljzattal rendelkezik. Az AW9D-MAX összesen nyolc Serial ATA II egységgel bővíthető (ezekből egy lehet külső is), a merevlemezek igény szerint RAID tömbökbe is rendezhetők, az optikai egységeknek, valamint a régebbi merevlemezeknek egy IDE csatorna áll rendelkezésre. Az alaplap két gigabites Ethernet-vezérlőt, két FireWire portot, valamint nyolc USB 2.0 kaput kínál, az AudioMAX bővítőhelyre pedig a tartozékként járó, 7.1 csatornás, digitális ki- és bemenetekkel rendelkező hangrendszer illeszthető.

A szerényebb felszereltségű (a sajtóanyag által „lopakodó harcos”-nak titulált) AW9D a MAX modellhez képest csak négy Serial ATA II merevlemezt kezel (nincs külső egység csatolási lehetőség), csak egy hálózati vezérlővel rendelkezik, valamint az AW9D-MAX kétcsöves OTES-hűtőjével szemben egy hőcsöves OTES megoldást kap. Tuninglehetőségek és BIOS-beállítások tekintetében mindazonáltal mindkét alaplap ugyanazt nyújtja: az AW9D-MAX-ot és az AW9D-t egyaránt ellátták az Abit saját fejlesztésű µGuru technológiájával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés