Turbóra kapcsol az Asus AMD-s notebookja

Hirdetés

A vezeték nélküli hálózati kommunikáció hónapokon belül új fejlettségi szakaszához érkezik majd, amikor véglegesítik az elméletileg akár 540 Mbit/másodperces adatátviteli sebességet biztosító 802.11n szabványt. A jelenleginél tízszer gyorsabb adatmozgást lehetővé tévő rendszer fejlesztése már a végéhez közeledik, így egyes gyártók kapva kaptak az alkalmon, amikor elérhetővé tették számukra a 802.11n szabványtervezetet, és máris gőzerővel fejleszteni kezdték az új normával kompatibilis eszközöket, melyek még a végleges szabvány elfogadása előtt a boltokba kerülhetnek.

Lapértesülések szerint ilyen eszközt – konkrétan egy Airgo Gen3 True MIMO chipszetre épülő Wi-Fi vezérlőt – tartalmaz majd az Asus egyik hamarosan elkészülő notebookja, az A6T. Az új noteszgép az Airgo vezérlőjének köszönhetően a jelenlegi centrinós megoldások vezeték nélküli hálózati sebességének valamivel több, mint kétszeresét nyújtja majd, ez megfelelő vételi körülmények és fogadóeszközök megléte esetén akár 120 Mbit/másodperces valós adatátvitelt is eredményezhet.

Az Asus A6T notebookja az Airgo 802.11n szabványtervezetre épülő vezeték nélküli hálózati megoldása mellett egy másik, jelentős technológiai újítást is felvonultat majd; ez lesz ugyanis a tajvani gyártó első olyan noteszgép-szériája, mely az AMD hamarosan bejelentésre kerülő, kétmagos Turion 64 X2 processzorára épül majd. Az új mobilprocesszorral felvértezett hordozható számítógépek elsősorban az Intel januárban debütált Core Duo processzorával ellátott noteszgépekkel kelhetnek majd versenyre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés