Tuning adapter Athlon XP processzorokhoz

Az AMD Athlon XP processzorok tuningolására szolgál az Upgradeware Technology nevű cég új, XP TMC nevű adaptere. A modulnak köszönhetően a felhasználók megkerülhetik az AMD XP (Thoroughbred és Barton) CPU-inak szorzózárját.

Az adapter Dip-kapcsolók segítségével lehetővé teszi a szorzó beállítását az azt nem biztosító alaplapokban is. A cég német disztribútora, a JES-Computer már olyan teszteket végez, amikoris az eszköznek köszönhetően egy Athlon XP 1800+ stabilan elfut XP 2600+-ként (16x133).

S hogy mindez még ne legyen elég, az új készülékkel akár a maximum 100 MHz-es FSB-t támogató régebbi alaplapokban is használhatjuk az Athlon XP-ket! Egyetlen követelmény csupán az, hogy a "deszka" támogassa az XP CPU-kat. Így például az adapterrel egy XP 1700+ stabilan elfut 20x100 MHz-en.

A nem mindennapi termék legkorábban április végétől, május elejétől lesz kapható. Konkrét árakat az Upgradeware Technology még nem közölt, ám valószínűsíthető, hogy a számos hűtőt támogató, klipszes változat 30 euróba (7000-7500 forintba) kerül majd, de a cég tervezi egy hűtővel kombinált adapter piacra dobását is.

Az egyetlen üröm a cég potenciális örömében, hogy számos TBred széria eleve szorzózár nélkül érkezik, ráadásul az újabb nForce2-es alaplapok rendkívül flexibilisek pont ezen feature tekintetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés