Toshiba blog: WT310 tablet - Ultrabookra alapozva

Nemrégiben mutattuk be a Toshiba Z10t típusú, szétválasztható, üzleti Ultrabookját, azaz egy olyan kettő az egyben masinát, mely egy tabletből és egy dokkolóból áll, és igény szerint tabletként vagy notebookként is használható. A gyártó ezért a kialakításért meglehetősen borsos árat számol fel, ami bizonyos szempontból és a felszereltséget nézve érthető. A vállalat viszont azon vállalati felhasználók számára is ad esélyt a WT310-105 személyében, akik hajlandóak az alacsonyabb árért némi áldozatot bevállalni.


[+]

Ez az áldozat viszont a mélyebb hardvert nem érinti, hanem csak a dokkolót, ez ugyanis a szóban forgó géphez nem jár, és így értelemszerűen az Ultrabook besorolást is "elveszíti". Ettől függetlenül maga a WT310 lelke és külseje teljesen ugyanaz, mint a Z10t-é, nem veszített az egyéb szolgáltatásokból sem, például TPM, átment a TÜV gyorsított élettartam tesztjén (erről a metódusról itt látható egy videó) ergo egy dokkolójától megfosztott 11,6 hüvelykes Z10t tabletről beszélünk – még a csatlakozósor is megtalálható az alján.


[+]

Ez első blikkre ez a méret tabletnek nagynak tűnhet, de a Windows 8.1-hez éppen elegendő terepen, míg otthon vagy az irodában csatlakoztathatunk hozzá perifériákat, "teljes értékű" PC-ként használva – persze a Core i5-3339Y IGP-je miatt nem igazán játékra. Igaz, egy toll talán jönne a masina mellé, ami nagyban megkönnyítené a Full HD felbontású kijelzőn való pepecselést. Ha már a kijelzőt említettük, sajnos ez a változat sem kapott matt fóliát, így a tükröződéssel számolni kell.


[+]

Igazából a WT310-ről sok újdonságot nem lehet elmondani, hiszen az alapul szolgáló Z10t-t már korábban alaposan kiveséztük. Amit a gép kapcsán mérlegelni kell, az az ára, hiszen a dokkoló hiánya nem kevesebb, mint 70 000 forint megtakarítást jelent (így a végfelhasználó ár 299 990 forint 2 év jótállással). Vélhetően ezzel a felállással azok számára lehet értékelhető alternatíva a japán gyártó gépe, akik együtt tudnak élni a billentyűzet hiányával – vagy megoldják másképp.

Előzmények