Hirdetés

Thermaltake HTPC-házak

A Thermaltake két új házcsaláddal szolgálja a multimédiás számítógépek (HTPC-k) építésén gondolkodókat.

A Mozart nevet viseli a VC4000-es sorozat, mely két típussal érkezik. A Media Lab funkcióval kiegészített változathoz nemcsak infrás távirányító jár, hanem egy ötnyelvű alkalmazás is, melynek segítségével egy egységes grafikus felületen lehet tallózni különféle multimédiás fájlok között, és természetesen akár a merevlemezről, akár FireWire portra kapcsolt kameráról, akár optikai adathordozóról lejátszhatók filmek, zenék, és fotók is megjeleníthetők.

A rendszer állapotáról informáló VDF kijelző a Media Lab nélküli változatnak is része, mint ahogy a két típus egyéb paramétereiben is megegyezik. A fekvő házak az alumínium előlap kivételével acélból készülnek, tömegük 8 kg, méretük 43 x 45,2 x 17 cm, vagyis standard és microATX alaplapokat és teljes méretű bővítőkártyákat képesek fogadni. A házba szabványos tápegység illeszthető.

A hűtésért egy beszívó 80 mm-es, és két kifúvó 60 mm-es ventilátor felel, zajszintjüket a gyártó egyégesen 19 dB(A)-ben adja meg. A házba öt 3,5 colos merevlemez szerelhető; az 5,25 hüvelykes meghajtók számára három rekesz biztosított, melyek közül a középső az előlapi ajtó lehajtása nélkül is elérhető.

Ugyancsak muzikális nevet visel a Bach széria (VB8000), melynek megjelenésében ugyanakkor egyetlen barokkos stílusjegyet sem fedezhetünk fel. A Bach házak Media Labbal és anélkül is kaphatók lesznek, színük fekete vagy ezüst lehet, így összesen négy változat kerül piacra.

Az acéltest 43 x 45 x 17 cm-es méretének megfelelően microATX és ATX alaplapokat, teljes magasságú bővítőkártyákat és standard tápegységeket fogadhat. A hűtés itt is egy 80 mm-es és két 60 mm-es ventilátor feladata, és 3,5 colos rekeszből is öt maradt. Az 5,25 hüvelykes meghajtóhelyeken annyit módosítottak, hogy az előlap lehajtása nélkül a fölső nyitható, a legalsó rekesz pedig kellékes fiókká avanzsált. Valamennyi most bemutatott ház rendelkezik USB 2.0, FireWire és audiokivezetésekkel; a rezgések elnyeléséről pedig stabil gumitalpak gondoskodnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés