Hirdetés

Újabb CPU-hűtővel venné be a HTPC-ket a Thermalright

Az AXP-90 Full Copper kellően hatékonynak tűnik, és még nem is túl magas, ami a célpiacon kritikus szempont.

A Thermalright bejelentette AXP-90 Full Copper jelzésű, 47 mm magas processzorhűtőjét, amely elsősorban az alacsony magassággal rendelkező HTPC házakban találhat otthonra. A termék réz talpazatából négy darab hővezető cső indul ki, ezek a processzor által termelt hőt a 97 x 92 mm-es alapterületű rézbordába szállítják.

Hőelvezetési képességet egy TL-9015R jelzésű 92 x 92 x 15 mm-es ventilátor segíti. Ennek maximális fordulatszáma 2700 lehet, és a gyártó mérései szerint az említett értékhez 22,4 dBA-es zajszint tartozik, de természetesen a PWM-es vezérlésnek hála nem fog mindig így pörögni. A ventilátor az univerzális rögzítőknek hála igény esetén cserélhető más, 92 mm-es megoldásra.

A 490 gramm tömegű hűtő a kis mérete miatt nem tud univerzális felfogatót használni, így van belőle egy Intel LGA1150, LGA1151, LGA1155 és LGA1156, valamint egy AMD Socket AM4 tokozású processzorokhoz használható verzió.

A Thermalright AXP-90 Full Copper forgalmazása még idén megkezdődik, az ajánlott fogyasztói ára várhatóan valamivel 50 dollár alatt lesz, függetlenül attól, hogy inteles vagy AMD-s modellről van szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés