Hirdetés

Egykilónyi hűtés

Nem lesz pehelysúlyú a Thermalright kéttornyos Frost Spirit hűtése, mely elég ütős teljesítményűnek ígérkezik.

A Chiphellre felkerült információk szerint év vége körül, esetleg 2020 elején kerülhet piacra a Thermalright Frost Spirit 140 nevű processzorhűtője, mely minden lesz, csak éppen pillekönnyű nem: a kiszivárgott adatok szerint a kéttornyos, négy darab 8 mm-es hővezető csővel megáldott és minden fontos aktuális foglalattal kompatibilis egység önmagában, tehát ventilátorok nélkül is 1000 grammot nyom majd a mérlegen.

(forrás: Chiphell) [+]

Az alaplapot igencsak terhelő egység nikkelezett réz alapot és alumínium bordázatot használ, utóbbi esetében összesen 116 darab lemezzel. Mint a fotókon is látszik, a lemezek középen kitérnek korábbi síkjukból, ami elősegíti a turbulencia kialakulását, a hőátadás javítását. Annak érdekében, hogy a hűtő ne érjen bele a memóriába és a VRM hűtésébe, az alsó részén a bordázatot keskenyebbre vették, ami megszokott az ilyen kialakítású egységeknél.


(forrás: Chiphell) [+]

A fórumban gyorsan fel is dobták a 12 és 14 cm-es ventilátorral érkező egységet egy Core i9-9900KF-re, és összevetették tudását a Noctua NH-D15-tel többféle órajel/feszültség páros mellett. Azt találták, hogy a két hűtő elég közel van egymáshoz: bár az osztrákok óriása egy hangyányit jobb, de ár/értékben a kínai árakon 11-12 000 forintba kerülő Frost Spirit aratta le a babérokat.


(forrás: Chiphell) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés