Hirdetés

Térlátást az autókba!

A Fujitsu Semiconductor Europe bejelentette, hogy egy új módszert sikerült kidolgozniuk a gépkocsivezetőket segítő navigációs megoldások világában. Ez a rendszer négy kamerával rögzíti az autó környezetét, majd a képeket kombinálja a beállításoknak megfelelően. Gyakorlatilag a kamerák az autó négy oldalán helyezkednek el. A bemeneti jel két módban jeleníthető meg a vezető számára. Az eddig széles körben alkalmazott madártávlati beállítás lényegében felülről mutatja a környezetet a gépjárműhöz viszonyítva. Ennél érdekesebb az új 360 fokos megjelenítés, ahol egyfajta pásztázó nézet alakítható ki, mivel a kamerák képeit a rendszer egy íves 3D-s felületre vetíti. A nézőpont tetszőlegesen kiválasztható, mivel az alkalmazott interpolációs technológia alkalmazkodik az igényekhez. A 360 fokos képben a gépkocsi vázlatos modellje is lerenderelhető, így a sofőr mindig képes tájékozódni, és pontosan mérheti fel akadályokat az arányok észlelése mellett.


[+]

A bemeneti jel feldolgozásához természetesen idő szükséges, így a rendszer némi késleltetéssel dolgozik, de a Fujitsu elmondása szerint kvázi valós idejű megjelenítés lehetséges, ami biztonsági szempontból komoly előny. A hardveres alapokat az MB86R11 jelzésű Emerald-L lapka biztosítja, melynek 400 MHz-es órajelen üzemelő processzormagja az ARM Cortex-A9-es fejlesztésére épül, amiben a Neon motor dolgozik. A chip négy videojelet képes fogadni melyek egyszerre négy kamerából származhatnak. A SoC maximum három kijelzőt tud kezelni, egyenként 1600x1200 pixeles felbontással.

Az Emerald-L 1 GB DDR2 vagy DDR3 memóriát támogat, valamint kezeli a NAND, a NOR és a menedzselt NAND flash chipeket is. Az OpenGL ES 2.0-s API-t használó SoC a gépkocsigyártás standard eszközeivel és kommunikációs protokolljaival (CAN, MediaLB/Media Local Bus és Ethernet) is együttműködik.

Az Fujitsu Emerald-L már rendelhető, ám az Emerald termékcsalád az év második felében kiegészül az Emerald-P lapkával is, ami az MB86R12 jelzést viseli, és szinte teljesen megegyezik az aktuális verzióval, ám extra funkció, hogy az Inova Semiconductors APIX interfészeivel is fel van szerelve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés