Hirdetés

Saját chipek tervezésén dolgozik az LG

Az LG igen kedvelt vállalat az IT, a szórakoztató elektronikai és a mobil üzletágakban. De legyen szó bármely termékcsoportról, a legtöbb készülék esetében a processzort az LG is csak vásárolja, ami az iparágban teljesen megszokott dolog, de a dél-koreai gyártó mégis úgy döntött, hogy saját chipek fejlesztésébe kezd bele.

A vállalat friss közleménye szerint számos ARM architektúrát licenceltek, melyek között megtalálható a Cortex-A9-es, a Cortex-A15-ös fejlesztés, valamint a Mali-T604-es GPU. A részletes tervekről az LG nem számolt be, de teljesen világos, hogy a készülő SoC-ok a mobiltelefonokban, a táblagépekben, a set-top boxokban, illetve a digitális televíziókban kapnak majd helyet. A házon belüli fejlesztésnek hála a gyártó egyéni igényeire szabhatja a lapkákat, ami komoly fegyvertény lehet a jövőben.

Természetesen az LG a licencek birtokában komplett terveket kap, de ezek egy lapkába történő összegyúrása időbe kerül, így leghamarabb másfél éven belül készülhet el a gyártó első saját tervezésű processzora, és az arra épülő termék.

Az LG egyébként nem az egyetlen vállalat, amely házon belül akar megoldani lehetőleg mindent. Alapvetően a legnagyobb konkurensként számon tartott Samsung is erre törekszik. És hogy mennyire lehet sikeres ez a modell? Erre a jelentős eladásokat realizáló Apple impozáns pénzügyi eredményei adják meg a választ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés