CES 2019: felsőházba szánt audiolejátszóval állt elő a Technics

Külső táppal és prémium minőségű D/A átalakítóval rendelkezik az SACD-t támogató SL-G700.

Hirdetés

A Panasonic csoporthoz tartozó Technics bejelentette, hogy 2019-ben új prémium kategóriás asztali audiolejátszóval lép színre. A vállalattól kapott információk értelmében a berlini IFA-n még csak prototípus állapotban létező SL-G700 végleges verzióját vitték el Las Vegasba. Ez egy olyan multidigitális lejátszó, amely a legtöbb jelenleg létező digitális audiotartalommal kompatibilis, kezdve a hagyományos CD/SACD lemezektől egészen a nagy felbontású streamszolgáltatásokig.

Technics SL-G700
Technics SL-G700 [+]

A Technics azon a véleményen van, hogy a hi-fi hangzáshoz kiemelkedő fontosságú a tápellátás minősége. A táp zaja és az ellátás állandósága közvetlen hatást gyakorol az audiojelekből képzett hangok minőségére, különösképpen az analóg audiokimeneteknél. Az SL-G700 emiatt egy külön tápot használ az analóg audiokimenethez, a gerjedésmentesen kapcsoló tápellátás pedig elnyomja a kapcsolásból eredő frekvenciaingadozást. Az eredeti, stabilizált tápellátással együtt ez a külön táp alacsony zajszint mellett biztosít állandó áramellátást. A diszkrét áramkörszerkezet nem általános felhasználású integrált áramköröket hanem diszkrét elrendezést alkalmaz, és aprólékos munkával kifejezetten analóg áramkörökre hangolják a tápellátást, hogy elérjék a kiváló jel-zaj viszonyt és hangzást.

A vállalat közleményéből az is kiderült, hogy a Technics szerint az analóg audiokimenetnél a D/A áramkör az egyik legfontosabb elem, mert a digitális forrásból, például a CD-ből, ez alkotja meg az eredeti analóg hullámokat. A D/A átalakítóknál az Asahi Kasei Microdevices kimagasló jel-zaj viszonyt és alacsony torzítást nyújtó DAC AK4497 átalakítókat különválasztották a bal és a jobb csatornához. A D/A átalakítók tápellátását az alkalmazásuk szerint öt szekcióra osztották és mindegyik önálló ellátást kapott. Az órajel-generátor egy eredeti akkumulátoros áramkörrendszert kapott a kimagasló precizitású D/A átalakítás érdekében. A Dual Mono szerkezet és a szimmetrikus elrendezés megszünteti a bal és jobb csatorna közötti zavarást, és ezzel még magasabb szintre emeli a forrásból érkező hangleképzés és hangtér megalkotását.

Az SL-G700 egy külön D/A áramkörrel rendelkezik a fejhallgatóhoz, ami független az analóg kimenet átalakítójától. Az áramkör tartalmazza a Technics eredeti hangfeldolgozó LSI-jét a JENO Engine-t (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization). Az analóg kimenet leválasztása a fejhallgató-kimenetről megszüntette a kölcsönös zavarást a két, különböző célt szolgáló áramkör között. Ráadásul mindkét áramkör egyedi hangolásban részesült, így mindkét kimenet maximális teljesítményt nyújt.

Sőt, az SL-G700 egy működésoptimalizáló rendszerrel is rendelkezik, amely automatikusan bekapcsolja a JENO Engine-t, ha a rendszerhez egy fejhallgatót csatlakoztatnak. Ez megszünteti az analóg kimenet hangminőségre gyakorolt káros hatását, amikor a fejhallgató nincsen csatlakoztatva. Az SL-G700 sokoldalú csatlakoztathatósággal a Bluetooth, Wi-Fi és Apple Airplay kapcsolatokat is támogatja. Kompatibilis az olyan streamszolgáltatókkal is, mint például a Spotify, a Tidal és az Internet Radio, valamint az olyan funkciókkal, mint a Google Chromecast vagy a Google Assistant.

Előzmények

Hirdetés