Tablettel támad a hűtőiről ismert Spire

A Spire elsősorban a processzorhűtők piacán ismert cég, de ezúttal más vizekre eveztek a tervezők, aminek köszönhetően a Bliss 9 Pro+ nevű termékkel támadják meg az androidos tabletek piacát. A 238 x 148 x 12 mm-es újdonság 490 grammot nyom, és 9 hüvelykes kapacitív multi-touch-os érintőképernyőt kapott, melynek a felbontása 1024x600 pixel.

A tabletben a Boxchip A20 jelzésű SoC dolgozik, amiben a főbb számításokat két darab 1,2 GHz-es órajelen üzemelő ARM Cortex-A7-es mag látja el, míg az IGP szerepét egy MP2-es konfigurációt használó ARM Mali-400-as egység tölti be. Utóbbi támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, valamint a Full HD-s videók gyorsítása is megoldott. A rendszermemória kapacitása 1 GB, míg az adattárolást egy 8 GB-os flashmemória látja el, mely szerencsére kiegészíthető egy 32 GB-os microSD szabványú memóriakártyával.

A Boxchip első hallásra ismeretlen névnek tűnik, de tulajdonképpen Allwinner megoldásról van szó. Jogi értelemben véve mindkét vállalatnak ugyanaz a tulajdonosa.

A Bliss 9 Pro+ esetében a szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11b/g-s Wi-Fi adaptere, valamint hátul egy 2, míg elöl egy 0,3 megapixeles kamerája. Természetesen a mini HDMI és a micro USB 2.0-s port is a rendszer része, továbbá a termék rendelkezik gyorsulásmérővel, mikrofonnal, 3,5 mm-es jack kimenettel, valamint egy hangszóróval. A tabletben ismeretlen kapacitású akkumulátor kapott helyet, ami az üzemidő szempontjából 5 óra használatot tesz lehetővé.

A Spire a terméket Android 4.2-es operációs rendszerrel szállítja két év garanciával, az ára 140 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés