SVED Partnernap

Egész napos találkozót szervezett partnereinek a SVED Zrt., az egyik nagy hazai hardver- és szoftverdisztribúciós cég. Nagyobb gyártóik képviselői előadásokat tartottak termékeik fejlődéséről, bemutatták legújabb fejlesztéseiket és termékújdonságaikat. Egy új disztribúció felvételének hivatalos bejelentésére is itt került sor.

A előadássorozat az Olympus tükörreflexes digitális fényképezőgépeiről tartott prezentációval kezdődött, melyben bemutatták az E-System sorozat új tagját, az E-330-at, míg a kis kompakt gépeket a 3 méterig vízálló μ 720SW képviselte. Ezeken kívül a piacon igen népszerű FE és SP sorozatokról is szó esett.

Hirdetés

Ezt követően Mariana Oancea a SoftWin képviseletében bejelentette, hogy a SVED ZRt. lett új hazai disztribútoruk, mely hamarosan megkezdi az új B-Have viselkedésalapú védelemmel is ellátott BitDefender vírusvédelmi szoftvereik forgalmazását.

Az OKI Printing Solutions bemutatta legújabb, színes LED technológiájú C5000-es nyomtatócsaládját, melynek hivatalos premierjére az európai bejelentéssel egy időben, május 2-án került sor; ebből a termékcsaládból egy korai fecskéről már be is számoltunk a Prohardver! hasábjain. Az új széria négy tagja jó paramétereivel felülmúlja a korábban magasabbra pozicionált C7000-eseket, ez egyúttal a C7000-es széria kifutását is jelenti. A C9000-es és a C3000-es család piacon marad, ezt a két vonalat várhatóan szintén továbbfejlesztik. Technikai újdonság az új nyomtatóknál a nagy felbontású, az eddiginél finomabbra őrölt szemcséjű toner, mellyel egyetlen festékpötty 16 árnyalatban vihető fel a papírra az eddigi két árnyalattal (fekete vagy fehér) szemben, így jelentősen részletgazdagabb, szebb nyomtatás és precízebb színátmenetek érhetőek el.

A nap következő előadása a Microsoft Partner Programot ismertette részletesen, melynek célja szorosabb kapcsolat kialakítása a végfelhasználók, a viszonteladó partnerek és a Microsoft között, hogy együtt jobban lefedhessék az ügyfelek szerteágazó igényeit. A Microsoft Partner Program kialakításakor egy egységes, integrált programot hoztak létre, amely figyelembe veszi a partnerek szaktudását és díjazza a technológia piacán elért eredményeiket, miközben az üzletvitelük sikerét biztosító értékeket nyújt számukra.

A Konica Minolta képviselője szintén látványos prezentáción mutatta be innovatív lézeres nyomtatási technológiájukat. A Konica Minolta fejlesztette ki a Simitri néven ismert egyedi, polimerizált tonert. A Simitri kémiai úton előállított festékanyagának gömbszemcséi 6,5 mikron méretűek, és a viaszt is tartalmazzák, így nincs szükség olajozó egységre a nyomtatáshoz. Ez a speciális toner kitűnő képminőséget tesz lehetővé; nemcsak a vonalak és kis karakterek nyomtatásánál érhetünk el jobb minőséget, hanem fényképek és illusztrációk nyomtatásakor is. A Konica Minolta úttörő a polimerizált toner fejlesztésében. A tonerszemcsék kis méretének és egyenletes formájának következtében kisebb a tonerfelhasználás, így csökkenhetnek a nyomtatási/másolási költségek. A multifunkciós gépek mellett a gyártó kínálatát bővíti az új 5000-es modellcsalád, mely minden lézeres nyomtatási feladatra megfelelő megoldást nyújt.

További újdonság a kiterjesztett jótállás minden nyomtatóra, ami annyit takar, hogy a nyomtatóhoz vásárolt, eredeti kellékanyagban található hologramos matricák segítségével plusz 1 vagy 2 év jótállás-hosszabbítást lehet érvényesíteni – ingyenesen – a hivatalos szakszervizekben.


Konica Minolta magicolor 2480 MF

Az előadássorozatot az Eicon és a GFI prezentációja zárta. Marjan Torkar, az Eicon regionális vezetője ismertette a cég legújabb, SoftIP-alapú (H.323, SIP és SS7 szabványokra épülő) telekommunikációs termékeit, valamint hangsúlyozta, hogy termékpalettájuk már megfelel a július 1-jével életbe lépő EU-s környezetvédelmi szabályozásnak.

A GFI neve rég ismerősen cseng azoknak, akik használnak faxprogramot, ami azért kiemelten fontos a vállalkozásoknak, mert jelenleg még mindig a fax a legelterjedtebb olyan átviteli csatorna, amelyen keresztül hivatalos dokumentum képes hitelességét megőrizve közlekedni. Ennek kapcsán különösen fontos, hogy az Eicon imént említett IP-alapú fax-protokollja lehetővé teszi, hogy a fax továbbítása soronként történjen, így őrizve meg annak hitelességét mind a tartalomra, mind pedig a küldési-érkezési időre vonatkozóan. Végül Chris Martin, a GFI képviselője esettanulmányokon keresztül mutatta be levélarchiválást, szerverfelügyeletet, hálózatbiztonsági megfigyelést és patchmenedzsmentet lehetővé tevő megoldásaikat, valamint ismertette egyedi, több neves gyártó keresőmotorját egyszerre használó, szerveralapú vírus- és spamvédelmük költséghatékony lehetőségeit.

Azóta történt

  • SVED őszi partnernap

    Az immár hagyományosnak mondható rendezvényen a cég legnagyobb gyártópartnerei tartottak előadásokat.

Előzmények

Hirdetés