Hirdetés

Sokrétű Mini-ITX-es ház a Streacom portfóliójában

A mérnökök nem egy üres papíron kezdtek neki a tervezésnek, hanem egy már piacon lévő modellt variáltak meg egy kicsit a jobb szellőzés elérésének érdekében.

A Streacom nemrégiben jelentette be a DA2 nevezetű, letisztult formavilágú, ITX-es minitornyuk ráncfelvarráson átesett verzióját, ami számottevően jobb szellőzést ígér elődjénél; a DA V2 emeli kalapját. Elsősorban a kalyiba (92 mm-es ventinek otthont adó) farát és oldallapját érintette a fejlesztés, és mindössze annyiról van szó, hogy a perforációk kisebbek lettek, de a számuk lényegesen megnőtt; hogy a gyakorlatban ez mit jelent, az majd kiderül. Akárhogy is legyen, a gyártó úgy reklámozza az új változatot, hogy ideális választás az NVIDIA GeForce RTX 3000-es széria Founders Edition kártyákhoz.

(forrás: Streacom) [+]

A Mini-ITX és Mini-DTX formátumú alaplapok fogadására felkészített, 2 bővítőhelyes, alumínium géplakba legfeljebb 145 mm magas processzorhűtőt és 330 mm hosszú videokártyát passzinthatunk be. Tápegység tekintetében nem vagyunk SFX-es, illetve SFX-L-es darabokra korlátozva, jöhet egy ATX-es példány is, igaz, ekkor a grafikus vezérlő hossza csak 220 mm lehet. Háttértárolókból három 3,5 hüvelykes vagy hat 2,5 hüvelykes meghajtót építhetünk be, míg az előlapon csupán egy USB Type-C csatlakozó állomásozik a bekapcsoló gomb alatt. Az a tény, hogy a brosúra büszkén hirdeti az RGB teljes mellőzését, halovány mosolyra késztet bennünket.

(forrás: Streacom) [+]

A beltér szépsége, hogy az univerzális váznak köszönhetően meglehetősen rugalmasan igényeinkhez alakítható, hiszen akár 180 mm-es ventilátorunkat, netán vízhűtésünk 280 mm-es radiátorát is munkára foghatjuk benne, de az alul és felül található, módosított akril panelre szintén felfogathatunk légkavarókat, 140 mm-es átmérőig bezárólag; az érdeklődő lelkek figyelmébe ajánljuk a termék felhasználói kézikönyvét, melyben részletesebben kitérnek a lehetőségekre. A hardverelemek tisztán tartásáról alul és felül kivehető porszűrő betétek gondoskodnak.

(forrás: Streacom) [+]

A Streacom különféle kiegészítőket is kínál a házhoz. Ilyen például a VGA vertikális elhelyezéséhez való készlet, az üveg oldalpanel, vagy éppen a frontális Type-C Gen 1-ről Gen 2-re cseréje. A 340 mm magas, 180 mm széles, 286 mm mély, 3,9 kilogrammot nyomó és 17,5 literes térfogatú apróság fekete és ezüst színben egyaránt a polcokra kerül (várhatóan október második hetétől, ám szélesebb körben csak november végére lesz hozzáférhető), de a vételáráról még nem tudunk bővebb információval szolgálni – az mindenesetre nem kétséges, hogy nem filléres tételről van szó, hiszen a szimpla DA hazai viszonylatban nagyjából 85 000 forintot kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés