Tuningolt GeForce GTX 285 a Sparkle kínálatában

Az Sparkle új videokártyát jelentett be, mely az NVIDIA GeForce GTX 285 modellre épül. A Plus jelzéssel ellátott termék megfelelő hőmérsékletét az Arctic Cooling által fejlesztett Accelero Xtreme hűtő biztosítja. Az alumíniumlamellákból álló, öt darab hővezető csővel felszerelt bordát három 92 mm-es ventilátor hűti, melyek motorja percenként maximum 2000 fordulatot tesz meg. A gyártó állítása szerint a videokártya zajszintje 30 dBA alatti, ami jó eredménynek mondható.

Hirdetés

Az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, GT200 kódnevű grafikus processzorral szerelt termék az NVIDIA 648 és 1476 MHz-es ajánlása helyett 666 és 1512 MHz-es mag- és shaderórajelen üzemel. A referenciának megfelelő hűtés alatt összesen 1 GB-nyi kapacitással rendelkező GDDR3-as memóriamodulok foglalnak helyet, melyek effektív 2520 MHz-es frekvencián működnek.

A kártya a megszokott PCI Express 2.0 csatolóval rendelkezik, két darab DVI kimenettel szerelték föl, a HDMI csatlakozó pedig átalakító segítségével érhető el. A DirectX 10 kompatibilis Sparkle GeForce GTX 285 Plus a következő hónapban jelenik meg, az ajánlott fogyasztói ára azonban még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés