Sony VAIO nyári kollekció

Az idei nyáron négy érdekes, Sony VAIO újdonság fut be a hazai piacra, két notebook és két Ultrabook, melyeknél a japán gyártó szakít korábbi, betűvel jelzett nevezéktanával, és sok érdekességet vezet be. Például minden sorozat, már a belépőszintű VAIO Fit E is NFC modullal érkezik, mely egyszerűbbé teszi a kommunikációt a technológiát támogató kézi készülékekkel vagy akár nyomtatókkal. Az alapmodell még az eddiginél is jobb hangszórórendszert kap, a 15,5 hüvelykes változatban a két szatellitet egy mélysugárzó segíti, a ClearAudio+ pedig teltebb hangzást biztosít.

Hirdetés

Hardvert terén fontos újítás, hogy a harmadik generációs Core i processzorok alacsony fogyasztású, U utótagos típusait építették be, így karcsúbbá válhatott a gépház. A 15,5 hüvelykes Sony VAIO Fit 15E többféle konfigurációban lesz kapható 159 990 forinttól 239 990 forintig, fekete vagy fehér színben. Az erősebb változatokban GeForce GT 740M válthatja az integrált Intel grafikus vezérlő munkáját. A 14 hüvelykes Sony VAIO Fit 14E alapmodellje 154 990 forintos árral indít majd.

Sony VAIO Fit E - alapmodell NFC-vel, extra hanggal, karcsú házzal
Sony VAIO Fit E - alapmodell NFC-vel, extra hanggal, karcsú házzal [+]

Csupán egyetlen E-betű különbözteti meg a Sony VAIO Fit notebookot az imént bemutatott alapmodellektől, mégis gyökeresen más laptopról van szó. A karcsú, 15,5 hüvelykes gépház burkolata alumíniumból készült, a Sony üzleti modelljeinek formavilágát kapta. A motorházfedél alatt alacsony fogyasztású Core i5-3337U processzor dolgozik GeForce GT 735M grafikus kártya társaságában, mely egy IPS paneles, Full HD felbontású érintőképernyőt hajt meg, a 750 GB-os merevlemezt pedig 8 GB-os SSD segíti munkájában. A Sony VAIO Fit vásárlói megkapják a Sony Imagination Studio VAIO Edition szoftvercsomagot, melyben fejlett film- és hangszerkesztő eszközöket találunk. A hazai piacra érkező modell Core i5-3337U processzorral, 8 GB memóriával, 8 GB-os SSD-vel, 750 GB-os merevlemezzel, GeForce GT 735M-mel és Full HD érintőképernyővel 299 990 forintba kerül majd.

Sony VAIO Fit 15 - alumínium burkolat, hibrid HDD, Full HD IPS érintőpanel Sony VAIO Fit 15 - alumínium burkolat, hibrid HDD, Full HD IPS érintőpanel
Sony VAIO Fit 15 - alumínium burkolat, hibrid HDD, Full HD IPS érintőpanel [+]

A Sony VAIO Pro 13 nemes egyszerűséggel a világ legkönnyebb 13,3 hüvelykes képernyővel ellátott Ultrabookja. Szénszál erősítésű műanyag házának köszönhetően mindössze 1,06 kilogrammot nyom, Core i5-4200U processzora révén mégis nyolcórás üzemidőre képes. Fontos kiemelni, hogy képernyője érintésérzékeny és Full HD felbontású, természetesen IPS technológiás panelt használ, melyet a Sony Bravia televíziók fejlesztői csiszoltak a Triluminos technológiával. Mondani sem kell, hogy a VAIO Pro 13 is megkapta az NFC és ClearAudio+ technológiákat, billentyűzete pedig háttérvilágítást használ. Érdekes kiegészítője a tápra csatlakoztatható, gyufás skatulyányi Wi-Fi router, mely egyszerre öt készüléket tud kiszolgálni. A hazai forgalomba Core i5-4200U processzorral, 4 GB memóriával, 128 GB-os SSD-vel és Full HD érintőképernyővel kerül a Sony VAIO Pro 13 várhatóan 379 900 forintos összeggel az árcéduláján.

Sony VAIO Pro 13 - a legkönnyebb 13,3 hüvelykes Ultrabook Sony VAIO Pro 13 - a legkönnyebb 13,3 hüvelykes Ultrabook
Sony VAIO Pro 13 - a legkönnyebb 13,3 hüvelykes Ultrabook [+]

A Sony legérdekesebb nyári notebookja a VAIO Duo 13. Ez a készülék egyetlen mozdulattal tabletből notebookká alakítható, tehát a convertible eszközök vagy hibridek mezőnyét gazdagítja. Billentyűzetét speciális zsanérral lehet elővarázsolni a 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panel alól. Hasonló megoldást láttunk mostanában néhány konkurensnél, a Sony annyiban mutatott újat, hogy a mechanika csak egy pöccintést igényel a mozgáshoz, a kijelző alsó sarkait pedig két karom tartja stabilan, hogy ne remegjen, mikor a monitort tapogatjuk.

Sony VAIO Duo 13 - kreatív hibrid Sony VAIO Duo 13 - kreatív hibrid
Sony VAIO Duo 13 - kreatív hibrid [+]

Ezt nem csak kézzel, hanem a mellékelt aktív tollal is megtehetjük, mely a készülés oldalára illeszthető. Ha kivesszük a helyéről, a VAIO Duo 0,3 másodperc alatt életre kel, és már jegyzetelhetünk is. További érdekessége az integrált 3G és LTE modem, illetve a karcsú gépházba rejtett Core i5-4200U processzor és akkumulátor, melyek révén akár 16 órás üzemidő is elérhető. A Sony VAIO Duo 13 a Core i5-4200U processzorral, 4 GB memóriával, 128 GB-os SSD-vel, 3G modemmel és nagyszerű, Full HD kijelzővel várhatóan 479 990 forintos áron kerül a hazai boltok polcaira.

Kis karmok tartják a kijelző alsó sarkait, hogy érintés közben is stabilan álljon Kis karmok tartják a kijelző alsó sarkait, hogy érintés közben is stabilan álljon
Kis karmok tartják a kijelző alsó sarkait, hogy érintés közben is stabilan álljon [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés