Tavaszi felfrissülés a Sony Vaio notebook családnál

Hirdetés

Úgy látszik vannak még gyártók az ASUS-on kívül, akik nem durrogtattak el minden puskaport a CES alkalmával és mostanra időzítik termékfrissítéseik bejelentéseit. Így tett a Sony is, mely a Vaio laptopokon faragott egy keveset, köztük például a Z sorozaton. A lényegi változás a motorházban keresendő: a Z család megkapja a legújabb második generációs Core i5 és i7 processzorokat és RAID 0-ba kötött SSD tárolókat, valamint opcionálisan 4. generációs mobilhálózatokon használható LTE modem is kérhető hozzá. A mostantól szénszálas ezüst bevonattal (ahogy a gyártó nevezi) is választható Z széria kezdőára 1950 dollár lesz. Ebben már benne foglaltatik a Power Media Dock is, melyben optikai meghajtó, AMD Radeon HD 6650M dedikált grafikus kártya, Gigabit Ethernet található, továbbá ezen felül videókimenetek és 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 csatlakozók sora várja a bevetést.

Sony Vaio Z Power Media Dock-kal
Sony Vaio Z Power Media Dock-kal

Az S szériában is hasonló irányú frissítéssel lehet számolni, azaz ennél a modellnél is bővül, frissül a processzorválaszték. A 13,3 és 15,5"-es variánsok egyaránt elérhetők lesznek Core i7 processzorral, ami mellé AMD Radeon HD 6470M (512 MB memóriával) vagy HD 6630M (1 GB memóriával) dedikált grafikus vezérlő társítható. Újdonság még, hogy a nagyobbik modell alapból Full HD felbontású IPS panelt kap, amit valószínűleg a vásárlók is nagy örömmel fogadnak majd. A kisebbik Vaio S kezdőára 800, a nagyobbiké 980 dollár lesz, megjelenésük február elején várható.

Sony Vaio S sorozat
Sony Vaio S sorozat

Az E és C sorozatban csak apróbb változások várhatóak. Előbbi szintén megkapja a frissülő processzorkínálatot, míg az utóbbinál csak külső változásokra lehet számítani, pontosabban két új házdizájn közül lehet majd választani. Ezek közül az egyik a Kaleidoscope Pink (másik nevén Elegant Flower) lesz, melynek vésett, textúrázott hatású felülete nem csak játszik a fénnyel, de a mintázata és színe miatt elsősorban a nőnemű vásárlók körében arathat sikereket. A másik variáció a Geometry Black (Modern Geometric) névre hallgat, aminek tervezésénél a sztereoszkópikus effekt létrehozására törekedtek és a dizájn nem csak a fedélen lesz látható, hanem a csuklótámaszon és a billentyűzet környékén is megjelenik majd. A Vaio C széria ára 760 dollárról indul.

Sony Vaio C Kaleidoscope Pink és Geometry Black burkolattal Sony Vaio C Kaleidoscope Pink és Geometry Black burkolattal
Sony Vaio C Kaleidoscope Pink és Geometry Black burkolattal [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés