Acer blog: Iconia A100 tablet a kínpadon

Az Acer szépen építgeti tabletkínálatát az Iconia név égisze alatt, így lassan eljutunk oda, hogy egy komplett portfóliót vonultat fel a gyártó, amiben nem csak androidos, hanem Windows operációs rendszerre épülő darabok is helyet kapnak. Most azonban ismét egy androidos készüléket szeretnénk bemutatni, a 7"-es A100-as típust, ami tulajdonképpen a korábban már bemutatott 10,1 hüvelykes A500 kistestvére apróbb változásokkal.


[+]

Ismételten szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kézhez kapott eszköz egy mintapéldány, tehát a végleges terméken lesznek még változtatások, méghozzá sokkal több, mint az A500-on. Már csak azért is, mert az A100 demógépen még az Android 2.2-es (Froyo) fut, míg a végleges, boltba kerülő darabon a Honeycomb, azaz a 3.0-s változat fogja várni a felhasználókat.


[+]

Kezdjük a külsővel! Némileg egyszerűbb és kevésbé díszes, mint az A500, tehát le kell mondanunk a fém hátlapról és meg kell elégednünk a 195 x 117 x 13,1 mm-es méretekkel rendelkező műanyag házzal, de a masszivitással ennek ellenére nem volt probléma. A készülék tömege kb. 410 gramm, 3G modullal pedig 430 gramm körül alakul. A ház oldalára került sztereó hangszóró, mini HDMI kimenet, jack aljzat és USB kapu, valamint a dokkoló csatlakozósora is fellelhető a kínálatban. Természetesen az A100-hoz is dupla kamera dukál: egy 5 megapixeles autofókuszos modell (LED vakuval) került a hátoldalra, valamint egy 2 megapixeles fix fókuszos az előlapra.


[+]

A képernyő – mint említettük – 7 hüvelykes, felbontása 1024x600 képpont, technológiáját tekintve hagyományos kapacitív megoldás négypontos multi-touch képességgel kiegészítve. Mielőtt elfelejtenénk, az A100 is a két darab Cortex-A9-es magot tartalmazó Tegra 2 platformra épül, amihez 512 megabájt RAM-ot és 8 GB tárhelyet párosítottak (utóbbi microSD-vel bővíthető). Csatlakozási lehetőségekből is találunk párat: micro USB, IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi, Bluetooth (2.1 vagy 3.0 – a végleges változatban dől el), illetve 3G is van, utóbbi azonban opcionális tartozék. Ezenfelül a masina minden olyan extrát tartalmazni fog, amit egyébként egy tablettől elvárnánk (GPS, G-szenzor, DLNA képesség stb.), így ezeket most nem soroljuk fel egyesével.


[+]

Nehéz összefoglalni, hogy fog teljesíteni az A100, hiszen a váz és az operációs rendszer egyaránt távol áll a véglegestől, ezek alapján pedig lehetetlen értékelni. Ami azonban látszik, hogy az A100 tulajdonképpen az A500 mini változata, olcsóbb kivitelben, leegyszerűsített külsővel, de hasonló belső tudással és teljesítménnyel, ami ha megkapja az Android 3.0-s változatot, akkor remek gép válhat belőle. Konklúzió tehát egyelőre nincs, mivel az A100 érezhetően kezdetleges volt, tehát várjuk meg a végleges változatot, hogy érdemben is kipróbálhassuk és értékelhessük a tudását. Addig azonban maradnak a képek és a várakozás; no és a találgatás, hogy árban milyen pozíciót képes elfoglalni magának.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények