Novemberben érkezik Európába a PlayStation TV

A Sony nagyjából egy éve dobta piacra Japánban a PlayStation Vita TV konzolt, amely lényegében a PlayStation Vita kézikonzol asztali verziója egy opcionális DualShock 3 gamepaddel kiegészítve. A rendszer elsődlegesen az olcsó androidos próbálkozások ellen irányult, és ár/érték arányával nehéz is versenyezni. A vállalat már az év közepén bevallotta, hogy ősszel a termék megérkezik az európai piacra is. Bár a debütálást eredetileg szeptemberre vártuk, de a legújabb hivatalos adatok szerint a start november 14-én lesz.

Hirdetés

A végleges néven PlayStation TV-ként debütáló konzol technikailag nem különbözik az eredeti PlayStation Vita TV-től, de annyi extra azért lesz, hogy a DualShock 3 gamepadje mellett a DualShock 4 is használhatóvá válik. Ez persze igaz lesz a Japánban árult verzióra is, ami szimplán firmware frissítést fog kapni.

A Sony a PlayStation TV-t 100 euróért tervezi piacra dobni, és ehhez szükség lesz még egy külön megvásárolt DualShock 3 vagy 4 gamepadre. Bár utóbbi nem feltétlenül kötelező, mert a termék multimédiás központként ezek nélkül is üzemképes, de a játékokhoz elengedhetetlen egy játékvezérlő beszerzése.

A PlayStation TV alaposan megnehezíti majd a Google Android TV koncepcióját. Egyszerűen nem kérdés, hogy a Sony tartalomszolgáltatásával abszolút előnyben lesz, hiszen olyan játékokat képes felkínálni a cég, amelyekről az Android TV-t támogató gyártók csak álmodhatnak. Mindezt ráadásul röhejesen alacsony áron. Várhatóan egyébként 140 euróért Európa is kap olyan csomagot, amely alapból tartalmazza a DualShock 3 gamepadet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés