Európában is kapható lesz a PlayStation TV

A Sony még az elmúlt évben dobta piacra Japánban a PlayStation Vita TV nevű konzolt, mely lényegében a PlayStation Vita kézikonzol asztali verziója egy opcionális DualShock 3 gamepaddel kiegészítve. A rendszer elsődlegesen az olcsó androidos próbálkozások ellen irányult, és ár/érték arányával nehéz is versenyezni. Japán azonban nem túl nagy piac, így az igazán nagy letámadást a nyugati országokban való bevezetés jelenti majd, mely várhatóan szeptemberben meg is történik.

Hirdetés

Az Európába és a tengeren túlra érkező eszköz már a PlayStation TV nevet viseli, tehát a Vita jelző eltűnt, de ettől még maga a termék nem változott meg, így a fentebb linkelt összefoglaló így is helytálló. A Sony az újdonságot 99 dollárért tervezi piacra dobni, de lesz DualShock 3 gamepaddel ellátott verzió is 139 dollárért. Előbbi nyilvánvalóan akkor éri meg, ha a potenciális vásárló már rendelkezik PlayStation 3-mal, így biztos van a háztartásban egy kompatibilis gamepad is.

A Sony a tartalom szempontjából nagyon figyel majd az újdonságra, így többek között ezer játék érhető el rá, de úgymond médiadobozként is lehet számítani az eszközre, hiszen a japán cég látja azt is, hogy a nappali nem feltétlenül a játék területe. A későbbiekben a szolgáltatások kiegészülhetnek, így például elérhető lehet akár a PlayStation Now is.

Természetesen a PlayStation TV beleillik majd az eddigi ökoszisztémába, így a összeköthető a PlayStation 3 és PlayStation 4 konzolokkal. Utóbbiak tartalmakat streamelhetnek a szerkezetre, amely azt megjeleníti a csatlakoztatott kijelzőn.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés