Hivatalosnak tűnő forrás erősítette meg a Sony OLED tévéjének létét

Az OLED szövetség ügyvezetője még konkrét árakat is említett, amelyek alapján az olcsóbb 4K modellek szegmensét lőtte be magának a japán cég.

Hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy  a pletykák szerint a Sony egy OLED tévét mutatna be a CES 2017-en, amit azért kicsit tamáskodva fogadtunk. Ehhez képest Barry Young, az OLED Szövetség (OLED Association) ügyvezető igazgatója a Forbes kérdésére megerősítette, hogy neki is tudomása van arról, hogy a japán cég OLED tévét dobna piacra jövőre.

A Sony 2013-as CES-en bemutatott 4K OLED prototípus tévéje
A Sony 2013-as CES-en bemutatott 4K OLED prototípus tévéje [+]

Sőt, már konkrét árakat is említett: szerinte az 55 hüvelykes 2000, a 65 hüvelykes pedig 3000 dollárba kerül majd, ami nagyjából az idei legolcsóbb 4K LG OLED széria, a B6 sorozat szintje. Ha mindez igaz, akkor az azt jelenti, hogy a Sony nem elit tévével támadna, ami azért némiképp meglepő. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a hangzatos nevű OLED Szövetség nem egy hivatalos szervezet, ráadásul a finoman szólva is konzervatív honlapjuk sem arról tanúskodik, hogy megkerülhetetlen iparági szereplők lennének. A Sony nem is tagja ennek a szövetségnek, szóval az kétség kívül hitelesen hangzik, hogy ha az OLED Szövetség elnöke mond valamit, de készpénznek még ezt sem kell venni. Ezzel együtt tehát továbbra sem száz százalék, hogy a Sony OLED tévével lép majd színre 2017-ben, de tény, most már azért egy fokkal valószínűbbnek tűnik a dolog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Hirdetés