A Sony nem adta fel a Micro LED technológiát

Új Crystal LED megjelenítők érkeznek, de radikális előrelépésről azért nincs szó.

A Sony volt az első vállalat, amely a nagyközönség elé lépett egy működő, valódi LED, azaz Micro LED kijelzővel, amelynél tehát minden képpont mögött egyedileg vezérelhető fénykibocsátó dióda kapott helyet. Ez volt az első Crystal LED kijelző, ami a maga idejében óriási visszhangot keltett, azonban a cég mostanra elvesztette kezdeményező szerepét ezen a területen (is).

Sony Crystal LED
Sony Crystal LED

A riválisok elhúztak mellettük, a Samsung például már tud 50 hüvelykes, hagyományos televíziónak tűnő, 4K felbontású modellt gyártani, amivel lehagytak mindenkit. De a Sony sem adja fel a harcot, hiszen két új szériát jelentett be – egészen pontosan BH és CH sorozat. Ezek a már megszokott módon kisebb "téglák", azaz olyan modulok, amelyekből összeépíthető egy nagyobb kijelző. Ez a moduláris megoldás is jelzi, hogy továbbra sem az otthoni, hanem sokkal inkább az üzleti, professzionális felhasználókat célozzák termékeikkel.

Újdonságot jelent, hogy a modulok már erős mágnesek révén csatlakoznak egymáshoz, ami elméletileg jelentősen megkönnyíti az összeépítésüket. A valós kontrasztjuk eléri a 100 000:1 értéket, tehát e téren a hagyományos LED LCD kijelzőknél lényegesen jobban teljesítenek. A BH sorozat maximális fénysűrűsége 1700 cd/m², míg a CH esetében be kell érni 1300 cd/m²-rel. A modellek megkapták a Sony Bravia televíziókból ismert X1 képfeldolgozó chip módosított verzióját, amely elméletben pontos szín- és finom mozgásmegjelenítést szavatol.

Az új Crystal LED megjelenítők áprilistól válnak elérhetővé, az áruk is akkor lesz ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés