Hirdetés

SilverStone házak Home Theater PC-khez

A SilverStone újabb házakat dobott piacra, melyekkel kifejezetten otthoni multimédiás PC-k építéséhez kínál jó alapokat. Az LC20M nem kényszeríti kompromisszumokra a felhasználót, hiszen ATX és microATX alaplapokat is fogad, az áramellátáshoz pedig szabványos tápegység illeszthető a házba. A fekete és ezüst színben is kapható modellben két 5,25 colos és egy 3,5 colos meghajtórekesz érhető el kívülről, belül pedig további hat merevlemez helyezhető el. A szellőzés biztosításához előre két 8 vagy 9,2 cm-es, hátulra két 8 cm-es, az oldalsó rostélyhoz pedig egy 8 cm-es ventilátor szerelhető; az egyenletesebb hőeloszlás érdekében a tápegység helyét a processzortól távolabb alakították ki.

Egy csapóajtó alatt FireWire, USB és audiocsatlakozókat találunk; a multimédiás felhasználást támogatandó egy VFD kijelző és egy infravörös érzékelő is került az előlapra, melyek együttműködnek a Windows XP MCE operációs rendszerrel is. A 43 x 43 x 17 cm méretű, üresen 7 kilogrammot nyomó LC20M előlapja alumíniumból, teste acélból készül.

Jóval kisebb ház az LC19 a maga 39 x 34,8 cm-es alapterületével és mindössze 6,8 cm-es magasságával. Ebből az adatból is látszik, hogy nem szerelhető bele standard ATX tápegység, ezért a SilverStone a noteszgépekhez hasonlóan egy DC/DC átalakítót helyezett el a házban, és egy külső tápadaptert mellékel hozzá – a passzív hűtésű tápellátó rendszer maximum 120 watt leadására képes, így inkább mobil processzorok használata javallott.

A fenti megszorítással együtt is viszonylag jól konfigurálható az LC19-be épített rendszer, hiszen a ház microATX alaplapot, egy slimline optikai meghajtót és egy 3,5 vagy 2,5 colos merevlemezt tud befogadni. A mellékelt riser card segítségével egyetlen PCI bővítőkártya használatára nyílik mód. A szellőzést a tetőn és az oldalfalakon kialakított nyílások biztosítják, de szükség esetén két 40 mm-es ventilátor is igénybe vehető. Az előlapi ajtó takarásában itt is megtalálhatók a szokásos USB, FireWire és audiocsatlakozók. A lapos ház ugyancsak kapható fekete és ezüst színben is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés