Hirdetés

SilverStone Fortress FT03-MINI – sok jó hardver még kisebb helyen is elfér

A Silverstone a tavalyi év elején mutatta be FT03 Fortress névre keresztelt házát. A szokatlan formájú termék különlegessége, hogy a normális számítógépházaktól eltérően magassága jóval nagyobb volt, mint a hossza, ami miatt valóban egy mini erődhöz hasonlított (a fortress jelentése: erőd, vár). Mindez és a 487 x 235 x 284 mm méret összességében véve azt eredményezte, hogy a Fortress csak microATX, Mini-ITX vagy Mini-DTX méretű alaplapok fogadására volt alkalmas. Ehhez képest a most frissen bejelentett MINI verzió még jobban összement, már csak 397 x 188,9 x 235,1 mm-es méretekre futotta, így a felhasználható alaplapok köre Mini-ITX és Mini-DTX szabványokra szűkült.


[+]

A ház alapvetően acél vázra épül, külsejét pedig anodizált és homokfújt alumínium borítja, tömege így üres állapotban nem haladja meg a 4,7 kg-ot. A külső a gyártó szokásához híven a végletekig letisztult, csak az optikai meghajtó nyílása és a perforált tetőre helyezett I/O csatlakozók (2 x USB 3.0, 2 x 3,5 mm jack) és kapcsolók törik meg az egyhangúságot. Az imént említett tetőt levéve van lehetőség hozzáférni az alaplap és egy esetlegesen behelyezett bővítőkártya hátlapi kivezetéseihez – a kábelek pedig a tető és az oldallap között hagyott résen keresztül vezethetőek ki.

Belsejébe a 90 fokkal elforgatott alaplapon felül egy SFX szabványnak megfelelő tápegység, egy 3,5"-es és két 2,5"-es tároló, valamint egy 12,7 mm vastag slot-in rendszerű slim ODD helyezhető el (a gyártó ilyet is kínál). A CPU-hűtő magassága legfeljebb 78 mm lehet, grafikus kártyából pedig maximum 10 hüvelyk hosszú megoldás fogadására képes a termék, így lényegében egy NVIDIA GTX 680 is beépíthető.

A szűk helyen a levegő mozgatásáról az alul elhelyezett, egyetlen porszűrő mögé bújtatott, perceként 1500 fordulatra képes, 140 mm-es átmérőjű légkavaró és az elrendezésből adódó kémény effekt gondoskodik.

A fekete és ezüst színben elérhető SilverStone Fortress FT03-MINI ajánlott végfelhasználói ára 107 euró.

Előzmények

Hirdetés