Hirdetés

Silverstone CS380 ház adattárolásra és adattárolókra kihegyezve

Hirdetés

A Silverstone egy régóta dédelgetett álma testesült meg a CS380-ban (mely nem összekeverendő a DS380-assal), ugyanis a vállalat már 2015-ben is mutogatta a készülő prototípust, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán. Mindenesetre most elkészült, itt van, és elmondható róla, hogy egyáltalán nem hétköznapi. Az acélból gyártott miditorony (avagy NAS torony) mérete 215,3 x 426,5 x 487,5 milliméter, ami 44,7 liternek felel meg, előlapja pedig műanyag és egyben zárható ajtóként is funkcionál.


[+]

Emögött rejtőzik a szokásos bekapcsoló és reset gomb, a LED visszajelzők, illetve a két USB 3.0-s aljzatból és két jackből álló I/O panel. Sokkal fontosabb ennél, hogy ugyanitt hozzáférhető két darab 5,25"-es meghajtórekesz, illetve nyolc további 3,5"-es és 2,5"-es SATA vagy igény szerint SAS csatolófelületű tároló fogadására alkalmas hot swap fiók. Ez tehát azt jelenti, hogy a meghajtók vagy SSD-k behelyezése kívülről történik, és megfelelő alaplap/oprendszer páros esetén működés közben is cserélhetőek a szoftveres leválasztást követően.


[+]

Belülről megnézve jól látszik, hogy mindent az adattárolóknak rendeltek alá, az említett meghajtófiókok egy nagy blokkot képeznek, amire két darab 120 milliméteres ventilátort aggattak gyárilag, illetve a hátoldalon a megfelelő táp és SATA és SAS csatlakozók sorakoznak. Mivel ez így együtt elég sok helyet foglal el, nem meglepő, hogy az ATX alaplapméret a maximum, ami beépíthető, és a bővítősínekbe helyezhető kártyák sem léphetik túl a 240 millimétert, míg a CPU-hűtő is csupán 14,6 centiméter magas lehet.


[+]

Ezek után és a felhasználási módot figyelembe véve nem meglepő, hogy nem igazán vízhűtésbarát a konstrukció, legfeljebb egy 120 milliméteres radiátornak van hely a hátoldalon.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés