Vékony és tempós SSD-ket dob piacra a Silicon Power

Hirdetés

A Silicon Power bejelentette a Slim S50 jelzésű SSD-ket, melyek az ultravékony notebookokban találhatnak helyet, hiszen igen vékony megoldásokról van szó. A termék 6 Gbps-os SATA interfészt használ, ám a 2,5 colos kiterjedés természetesen megmaradt. A 32, 64, 128 és 256 GB-os kapacitás mellett elérhető újdonság vezérlését egy ismeretlen, de a gyártó szerint eddig soha nem látott lapka látja el. Sajnos tippelni sem tudunk, hogy mely vezérlőről lehet szó, de az már kiderült, hogy az SSD-k írás és olvasás mellett rendre 200 és 530 MB/s-os tempót diktálnak.

Az IOPS értékekről és a NAND flash lapkák típusáról nincs adat, de előbbi kapcsán a Silicon Power versenyképes paramétereket ígér, míg az utóbbi szempontból MLC megoldásokra van kilátás. A 100 x 69,85 x 7 mm-es kiterjedésű termékek 63 grammot nyomnak, és támogatják a SMART-ot, az NCQ-t, valamint a TRIM és a Garbage Collection technológiát.

A Slim S50 jelzésű SSD-kre három év garanciát vállal a Silicon Power, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs pontos adat, de a forgalmazás hamarosan megkezdődik.

Előzmények

Hirdetés