Shuttle mini-PC moderált áron

Hirdetés

Drágább multimédiás barebone-jai után ezúttal egy kedvezőbb árú mini-PC-vel állt elő a Shuttle. A Glamor szériába sorolt SN68SG2 gépváz az NVIDIA GeForce 7025 + nForce 630a chipsetje köré épül, melybe DirectX 9.0c-kompatibilis grafikus vezérlőt integráltak. A lapkakészlet elvileg képes lenne a DVI kimenet, illetve a HDCP másolásvédelem kezelésére is, ezt azonban sajnos nem használják ki – a hátoldalra csak egy analóg D-Sub monitorcsatlakozó került.

Az SN68SG2-be Socket AM2 és AM2+ foglalatba szánt AMD processzorok ültethetők, bár utóbbiak számára az 1 GHz-es HyperTransport-sebesség már korlátozást jelent. A két aljzatba legfeljebb 4 GB összkapacitású DDR2 memóriamodulokat lehet illeszteni, ebből szakít magának tárhelyet az alaplapi grafikus vezérlő is. A bővíthetőséget egy PCI Express x16 és egy normál PCI foglalat szolgálja.

A nyolccsatornás Realtek ALC888 kodekhez alapból analóg csatlakozók járnak, az optikai SPDIF ki- és bemenetet tartalmazó modul opcionális alkatrész. Belül és kívül egyaránt két-két SATA-300 port található, emellett egy IDE csatorna is a meghajtók rendelkezésére áll. Az Ethernet interfész 10/100/1000 Mbps sebességű, és két FireWire port mellett összesen hat USB 2.0 kivezetést helyeztek el a kis gépen. A rendszert felár ellenében WLAN modullal is meg lehet vásárolni. Az áramellátás feladata egy 250 wattos tápegységre hárul. A Shuttle a tuningra is módot ad bizonyos órajelek és feszültségek állításának lehetőségével, így egyebek mellett a RAM frekvenciája 1066 MHz-re húzható. Az SN68SG2 barebone ajánlott ára forgalmi adó nélkül 189 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés