Sharp notebook 3D-s kijelzővel

A készülék az év végétől lesz kapható, először az Egyesült Államokban és Japánban. A Sharp RD3D típusú eszköz az első termék, amely a 3D Liquid Crystal Display (LCD) technológiát használja.

A vállalat szerint a notebook iránt elsősorban azok a fejlesztők érdeklődnek majd, akik a különböző CAD vagy orvosi programokat írják. A laptop egy 2,8 GHz-es Pentium 4 processzorra, 512 MB memóriára és egy 60 GB-os merevlemezre épül. Videokártyaként az nVidia GeForce4 440 Go Display szolgál.


Forrás: www.pcwelt.de

A 3 dimenziós effekt egyébként úgy jön létre, hogy két LCD-panelt egymásra montíroznak. Az első panel a TFT-technológiát alkalmazza, míg a második ellenőrzi a fénysugarak útját, ezáltal pedig a megjelenítendő képeket is, amelyeket a bal, illetve a jobb szemünk lát. Ahhoz azonban, hogy "igazi" három dimenziós hatás jöhessen létre, a bal és a jobb szemnek különböző információkat kell kapnia. Az egyedi technológia miatt kerül a Sharp RD3D borsos 2990 dollárba.


Forrás: http://sharp.ascii24.com/

A PC-WELT német internetes oldal információi szerint a készülék október 27-étől lesz kapható, az Egyesült Államokon kívül Japánban is. A notebook mérete 352x296x53 mm, súlya 4,6 kilogramm lesz. Az integrált LAN mellett még egy DVD Multi-Drive is jár a notebookhoz. Operációs rendszerként a Windows XP Professional Edition szolgál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés