Hirdetés

Sharkoon USB 3.0 előlapi kivezetések – sebességváltás kényelmesen

Hirdetés

Szép lassan elterjed a gyorsabb, USB 3.0-s szabvány, amire szükség is van, mert évek óta vannak olyan külső eszközök a piacon (merevlemezek, pendrive-ok), melyek gyors adatátvitelre lennének képesek, az USB 2.0 viszont a maga elméleti 60 MB/s-os (gyakorlatban pedig ennél is kevesebb) felső korlátjával egyre többször számított szűk keresztmetszetnek. Az utód viszont szerencsére nem csak párszor lett gyorsabb, hanem nagyságrendi ugrással több mint 10-szeres tempót diktál (max. 640 MB/s), ami egyelőre feleslegesen soknak tűnhet, de tekintve, hogy egy új technológiának mennyi időre van szüksége a tömeges elterjedéshez, nem árt a bőséges tartalék.

Az újabb alaplapok szinte mindegyike rendelkezik 1-2 hátlapi USB 3.0 csatlakozóval és alaplapi kivezetésekkel, de egy jól megszokott, és egyébként minden más szempontból tökéletesen funkcionáló számítógép házat kár lenne néhány előlapi kivezetésért cserélni. Ezért a Sharkoon bejelentett egy triumvirátust, melyek különböző megoldást nyújtanak ezen hiány orvoslására. A modellek egy 3,5”-es külső meghajtóhelyet foglalnak, és kettő vagy négy USB 3.0 aljzatot sorakoztatnak fel. A nem túlságosan bonyolult elnevezésű Frontpanel A, B és C két különböző módon közelítik meg a kérdést.

A Frontpanel A két aljzatát hagyományos USB 3.0 portoktól kell táplálni, ami szabad alaplapi csatlakozási pont hiányában jöhet jó, így a hátsó kapuk kényelmesen előre vezethetők. A Frontpanel B első ránézésre ugyanúgy fest, mint az A variáns, csak itt már szabványos alaplapi csatlakozó található a kábel végén. A Sharkoon egyenlete szerint pedig 2 x B = C, vagyis a harmadik verzió is alaplapra köthető, de itt már 4 x USB 3.0 előlapi kivezetést kapunk.

A Sharkoon Frontpanel A, B és C vételára rendre 12,54, 11,51 és 15,79 euró.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés