A Genesys Logic új szintre emelheti a webkamerákat

Hirdetés

A Genesys Logic bejelentette, hogy elkészült a GL3620-as jelzésű lapka, mely könnyen új szintre emelheti a webkamerák képességeit. A mai termékek ugyan elég korrekt minőséget képviselnek, de az igazán minőségi 1080p-s videók streamelése 30 képkocka/másodperces tempóval több nehézségbe is ütközik. Az első gond rögtön a számítógéppel való kapcsolat, mely eddig túl lassú volt. Ezen az USB 3.0 segít, mely SuperSpeed módban a várható terhelésnek megfelelő adatátviteli sebességet kínál. Természetesen az új chip képes régebbi USB porton keresztül is működni, de ilyenkor le kell majd mondani a csúcsminőségű videókról.

A Genesys Logic GL3620 másik érdekessége, hogy enkódolja a nyers RGB adatokat a CMOS szenzorból, és interpolált YUV formátumba alakítja azokat. A lapka képes a hibás képpontokat javítani, emellett megoldható a gammakorrekció, valamint más képminőséget javító algoritmus alkalmazása is. A chip natív MJPEG enkódert használ, vagyis az adott számítógép processzorát minimálisan terheli az 1080p-s videók streamelése, ám az internet sebessége erre hatással lehet, így lassabb kapcsolat mellett nem biztos, hogy tökéletesen folyamatos lesz az eredmény. Erről persze a GL3620-as vezérlő nem tehet, így ez nem von le semmit a termék értékéből.

A Genesys Logic a CES-en mutatja be az újdonságait, beleértve a GL3620-as lapkát, és remélhetőleg hamarosan megérkezik az első olyan webkamera is, mely a vezérlő képességeit kamatoztatja.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés