Sebezhetőek az inteles nagyvállalati gépek

Az incidens egészen a Nehalem mikroarchitektúra megjelenéséig, 2008-ig nyúlik vissza. Aktuális processzorok is érintettek

Olyan sérülékenységet ismert el az Intel hétfőn, amivel a támadók távolról vehetik át az irányítást az áldozat gépe felett. Az akár tízéves számítógépekben is megtalálható hibát a nagyvállalati IT menedzsmentek által használt firmware-ben találták.

Hirdetés

Azok a cégek, amelyek használják az Intel Active Management Technology, az Intel Small Business Technology, vagy az Intel Standard Manageability megoldásokat a rendszerükben, sürgősen frissítsék ezeket, javasolja a vállalat.

A sebezhetőség a mostani Core processzorok egy részében is megtalálható, de egészen a Nehalem processzorcsaládig akadnak érintettek. A 6.0 és 11.6 közötti menedzsment firmware-ek mind tartalmazzák a hibát. A végfelhasználói eszközök között egy sem érintett, ahogy azok az adatközponti szerverek sem, melyek az Intel Server Platform Servicest használják.

Az Intel azt közölte, hogy a sérülékenységről márciusban szereztek tudomást egy biztonsági kutatótól, viszont arról, hogy a hibát bárki rosszindulatúan kihasználta volna, nem tudnak. A javítás elkészült, a gyártókkal közösen azon dolgoznak, hogy minél hamarabb a felhasználókhoz juttassák ezeket - írják a közleményben.

Azok a PC-k, amelyek rendelkeznek vPro technológiával, mindenképp sebezhetők az Intel Active Management hibát tartalmazó verzióin keresztül. Ha egyelőre (vagy egyáltalán) nincs frissítési lehetőség, a Helyi Menedzselhetőségi Szolgáltatás kikapcsolásával vagy eltávolításával biztonságossá tehető a rendszer az Intel szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények