Hirdetés

Új ventilátorok házhűtéshez

A Scythe ismét újabb eszközökkel segíti a PC-k hűtését. Kama Bay nevű hűtője 5,25 colos meghajtórekeszekbe szerelve biztosítja a levegő áramoltatását a házban. Vízszintesen beszerelve (akár előlap mögé, akár oldalfalával helyettesítve az egyik takarólemezt) elsősorban a merevlemezek hűvösen tartásában működik közre.

Ha van három szabad 5,25 hüvelykes fiók, függőlegesen is a házba illeszthető, ilyenkor beszívó ventilátorként elsősorban a processzor és a grafikus kártya körüli léghuzat kialakításában jut szerephez. A Kama Bayhez tisztítható porszűrő is jár. A 146 x 127 x 41 mm-es keretben egy 12 cm-es légcsavar 800 rpm fordulatszámon dolgozik, így lényegében zajmentesen (12,8 dBA) 30,5 cfm légáramot kelt. A Kama Bay ezüst, fekete és fehér színben kerül piacra, ajánlott nettó ára 16 euró.

Ugyancsak újdonság a Scythe palettáján az S-FLEX ventilátorcsalád, melynél S-FDB csapágyat alkalmaznak. Ez a Sony Fluid Dynamic Bearing kifejezés rövidítése, amely egy hosszú élettartamú, csendes üzemet lehetővé tevő siklócsapágy-típust jelöl. A 12 cm átmérőjű, 12 voltos táplálású légcsavarok három változatban érkeznek.

A 800 rpm fordulatú légszállítása 33,5 cfm, zajszintje 8,7 dBA. A percenként 1200-at forduló 49 cfm és 20,1 dBA értékeivel még mindig zajtalannak számít. Az 1600 rpm fordulatú modell erősebb motorja már 63,7 cfm légáramot kelt, de zajszintje is nagyobb: 28 dBA. A ventilátorok háromtűs csatlakozóval rendelkeznek, a gyártó egy négypólusú átalakítót is mellékel. Élettartamuk átlagos környezeti viszonyok mellett 150 ezer óra. Az S-FLEX ventilátorok nettó ára 12 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés