Minimalista kapacitív stylus és toll egyben – egyszerűen stílusos

Hirdetés

A piacon több olyan kapacitív stylus is található, ami valamilyen úton-módon hagyományos tollként is képes funkcionálni, azonban egyik se volt még olyan egyszerű és elegáns, mint a LunaTik Touch Pen, mely koncepcióval Scott Wilson állt elő. Lehet, hogy nem mindenki számára ismeretlen a név, ugyanis ehhez az úriemberhez kötődik a LunaTik TikTok és a LunaTik szíj, mely az iPod Nano-t trendi karórává változtatta. Az érdeklődés akkor a legvadabb álmait is messze felülmúlta, többen megrohamozták az értékesítési lehetőségekért, jogokért, még az Apple is felkereste a tervezőt. Így nem csoda, hogy többen kíváncsian várták, mi lesz Scott Wilson újabb agyszüleménye.


[+]

Tehát a LunaTik Touch Pen egy olyan egyedi íróeszköz, mely hagyományos golyóstollként használható, a hegyét visszakattintva viszont nem csak papíron, de kapacitív stylusként erre fogékony kijelzőn is alkothatunk, így téve könnyebbé a kombinált, analóg-digitális hibrid munkamenetet. Ehhez persze kellett egy kicsit kutakodni, hogy melyik az az anyag, ami kellő vezetőképességgel rendelkezik, nem karcolja a kijelzőt és elég merev ahhoz, hogy papíron való írás közben stabilan megtámassza a golyóstoll betét hegyét. A keresés végül sikerrel zárult, így megkezdődhetett a formatervezés, de hogy pontosan milyen anyag felelt meg az említett kritériumoknak, arra eddig nem derült fény.


[+]

A dizájnra nem lehet panasz, kreativitását egyébként is olyan nagy márkák vették igénybe az évek során, mint például a Nike, a Microsoft vagy a Google. Háza repülőgép alumíniumból készül (az olcsóbb verzióé műanyagból), fejét pedig végül olyan speciális szilikon borítás fedi majd, ami a kijelzőn könnyű siklást tesz lehetővé. A projekt a Kickstarter oldalon készül életre kelni, ahol a továbblépés feltételét 75 000 dollár előrendeléshez kötötték. Pillanatnyilag közel a duplájánál jár a számláló, így minden bizonnyal végül materializálódni fog a koncepció.

Két műanyag, vagy egy alumínium LunaTik Touch Pen vételára 30 dollár, ezen kívül többféle csomag és variáns elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés