LITE verzióval bővül a Sapphire Pulse Radeon sorozata

A Sapphire ismét egy Radeon RX 560 videokártyával jelentkezik, amely nevében a LITE kifejezés a 896 shader processzorra utal, bár ez a fejlesztés némiképp különbözik az eddig megismert, alapvetően Kínának szánt Radeon RX 560D változattól.


[+]

 

Az újdonság fő előnye, hogy a GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív órajele 7 GHz, a PowerTune órajele pedig 1,3 GHz lesz, amely a csonkítás nélküli verziókra hajaz, illetve természetesen megmarad a 128 bites memóriabusz.


[+]

 

A termék hűtése is váltotta az eddig használt formulát, itt a gyártó egyszerű alumínium hűtőtömböt választott, illetve a VRM-ek külön hűtőbordát kaptak, amelyekről két légkavaró távolítja el a keletkező hőt.


[+]

A stabil tápellátás és az opcionális tuning lehetősége a 6 tűs tápcsatlakozón keresztül biztosítható, videokimenetek terén pedig a kategóriában már megszokott dual-link DVI, HDMI és DisplayPort trió áll rendelkezésre. A Sapphire Pulse Radeon RX 560 LITE 100 dollár körüli listaáron indíthat, de ismerve a jelenlegi – bányászláz miatt kialakult – piaci helyzetet biztosan drágábban lesz elérhető.

Előzmények

Hirdetés