Passzív Radeon RX 5700 XT a Sapphire fémjelzésével

Ezúttal nem a játékosok, hanem a vállalati/bányász szegmens van a közkedvelt gyártó célkeresztjében; egyszerű asztali házban hamar sült Navi készülhet a ketyeréből.

A Sapphire bemutatott egy új, Navi 10-es (Radeon RX 5700 XT) GPU-ra alapuló videokártyát, ami a GPRO X070 nevet kapta, és igen testes, négy hővezető csövet használó, kétslotos passzív hűtésével a rack házak légáramlási profiljában érzi magát otthon.

A brosúra többek között vGPU applikációhoz és render farmokhoz ajánlja a kategóriában kissé talán szokatlan módon egy HDMI és három DisplayPort kimenettel szerelt, 180 wattos TDP-vel megáldott újdonságot, ami egy nyolc-, illetve egy hattűs PCI Express tápcsatlakozón (és magán a sínen) keresztül veszi fel a működéséhez szükséges energiát.


[+]

A vezérlőnek két BIOS-a van; az elsődleges a Radeon RX 5700 XT referenciaórajeleivel dolgozik, míg az energiatakarékos üzemet inicializáló, másodlagos BIOS 1500 MHz-es alap, 1700 MHz-es Game és 1750 MHz-es Boost frekvenciákkal operál, így kriptovaluta bányászathoz sem épp nehéz lélekben társítanunk az egyelőre még kérdéses árú megoldást. A 8 GB-nyi GDDR6-os memóriák effektív 14 GHz-en ketyegnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés