Hirdetés

5K-s okosmonitorral bővült a Samsung portfóliója

A 218 ppi képpontsűrűségű, matt képernyő az Apple Studio Display konkurenciájaként szeretne érvényesülni a piacon.

A Samsung bejelentette legfrissebb, grafikus jellegű felhasználásra szánt okosmonitorának – a 27 hüvelykes ViewFinity S9-nek (S90C) – a globális elérhetőségét.


[+]

A sík kivitelű, 5120x2880 pixeles felbontású IPS panellel szerelt készülék a 60 Hz-es képfrissítési frekvenciához 600 cd/m²-es fénysűrűséget, 1000:1 statikus kontrasztarányt és 5 ezredmásodperces szürkéből szürkébe váltást párosít, miközben 99 százalékban képes lefedni a DCI-P3 színteret. A delta E<2 színpontosságú gyári kalibrációval érkező megoldás 4K-s SlimFit webkamerával jön, és a Smart TV applikációkon felül támogatja a Gaming Hub funkciót, így szabad perceinkben a különböző streaming szolgálatatások élvezetén kívül némi felhős játékban is elmélyedhetünk a segítségével.

Érdekesség még az okostelefonokról a SmartThings szoftvernek köszönhetően hozzáférhető okoskalibráció, amellyel kétféle opciónk van; az első a Basic mód, amivel a fehéregyensúlyt és a fekete-fehér színátmenet finomságát lőhetjük be pillanatok alatt, míg a második a Professional mód, amelynek aktiválásával a színhőmérséklet, a fénysűrűség, a színtér, továbbá a gamma beállításokat vonhatjuk teljesen uralmunk alá. Ehhez mindössze annyira van szükségünk, hogy mobilunkkal a webkamerára mutassunk, majd a procedúra végeztével szemügyre vegyük a módosított szettingekről és a színpontosságról szóló jelentést.

A beépített hangszórók barátságot ápolnak az Adaptive Sound+ technológiával, szóval a zajszintek szabályzása automatikus, és kényelmünket a mellékelt távirányító igyekszik fokozni. A periféria hátulján egy 90 wattnyi energia továbbítására felkészített, 40 Gbps-os Thunderbolt 4 csatoló, egy Mini DisplayPort, illetve egy USB Type-C kapu állomásozik, az Apple dizájnt idéző talp pedig emelhető/süllyeszthető, dönthető, valamint portré állásba forgatható.

A 100 x 100 mm-es VESA rögzítőponttal ellátott, almás vasakhoz is társítható kijelző várhatóan augusztus folyamán kerül kereskedelmi forgalomba, és (nettó) 1600 dollárt kérnek majd érte a kasszánál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés