Hirdetés

PC-vel is használható az Apple Studio Display

Az új monitort megjelenítőként gond nélkül használhatjuk, néhány funkciója viszont megköveteli a macOS-t.

Az Apple kedden a Mac Studio mellett egy új, Studio Display névre hallgató, 5K-s monitort is leleplezett, amely természetesen más gyártó termékeivel is használatra fogható, ám a gyártó szóvivője a The Verge-nek adott nyilatkozata alapján az mindenképp kompromisszumos lesz.


[+]

Kezdjük a jó hírekkel. Az 5K-s felbontás a Windowst futtató számítógépekkel is elérhető lesz, ennek azonban feltétele, hogy mind a grafikus vezérlő, mind az általunk alkalmazott csatolófelület támogassa ezt a pixelszámot. Az Apple azt is megerősítette, hogy a webkamera és a beépített hangszórók is elérhetők lesznek a rendszer számára, ezekhez kapcsolódóan viszont negatívum, hogy sem a Center Stage (rivaldafény) funkció, sem a térhangzás nem érhető el az ablakos operációs rendszer használatával. Ezeknél még talán meg is tudjuk bocsátani, hogy csak macOS-t használva érhetőek el, azt viszont már nem értjük, hogy a színhőmérséklet automatikus állításáért felelős True Tone miért nem lehet forrásfüggetlen, hiszen a számításokat végző Apple A13 Bionic SoC, valamint a szükséges szenzorok is a hardver részét képezik.

Abban az esetben tehát nem kifejezetten ajánlott a Studio Display megvásárlása, ha kizárólag windowsos számítógéppel használnánk, bár tény, hogy már maga a panel is olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel a konkurens monitorgyártók kínálatában egyetlen terméken belül ritkán találkozhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés