Samsung SSD Portable T3: hordozható SSD kimaxolva

Bár sokak szerint nincs túl sok értelme a hordozható SSD-k tervezésének, hiszen könnyedén lehet szinte fillérekért bármelyik SATA SSD-ből hordozhatót csinálni a megfelelő kiegészítőkkel, ám a Samsungnál mégsem szabadulnak a témától.

A CES-en bejelentették, hogy februárban jön a Portable T1 utódja a T3 vonal, ami 250 és 500 GB-os, valamint 1 és 2 TB-os tárkapacitású modellekből áll. Utóbbitól függetlenül a dizájn egyforma, így a 74 x 58 x 10,5 milliméteres külső méret mellett 51 grammos tömeget ígér a Samsung, azaz picivel nagyobb és nehezebb is, mint elődje, cserébe a ház alumínium. A csatlakozás egyetlen USB 3.0-s Type-C interfészből áll, amin keresztül 450 MB/s-os lineáris tempót képes magából az egység kipréselni UASP módban, belül pedig TLC-s V-NAND chipek dolgoznak a Samsung MGX vezérlőjének felügyelete alatt. Nem hiányzik a 256 bites AES titkosítás és az opcionális jelszavas védelem sem, ami Windows, Android és OS X alatt egyaránt kihasználható.

A három év garanciával érkező, részben ütésálló Samsung SSD Portable T3 a tárkapacitás növekvő sorrendjének megfelelően 140, 220, 430 és 850 dollárba kerül.

Hirdetés