A Samsung továbbra is kitart a QLED és a 8K mellett

Mindezt a nemzetközi QLED csúcstalálkozón erősítette meg a holding.

Hirdetés

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a QLED csúcstalálkozót New Yorkban, amelyen ezúttal is központi szerepet játszott a képalkotási technológia egyik fő támogatója, a Samsung. Pusztán az a tény, hogy van egy ilyen esemény, amin részt vesz a dél-koreai cég már azt bizonyítja, hogy a konszern továbbra is kitart a QLED mellett.


[+]

2019-ben a QLED csúcstalálkozó központi témája a 8K volt, az érdeklődők egy napon keresztül vehettek részt olyan 8K technológiával kapcsolatos előadásokon, mint a 8K és a piac jelenlegi helyzete, a 8K ökoszisztéma tartalmak, illetve a 8K-hoz kapcsolódó különféle technológiák. A rendezvényen a 8K ökoszisztéma és piackutató vállalatok szakértői mellett a kijelzőpanelek és filmes felszerelések gyártói, a tartalomgyártás, valamint a tömörítési és átviteli technológiák és tudományos körök képviselői tartottak előadást a 8K felbontáshoz kapcsolódó technológiák újdonságairól és a jövő lehetőségeiről. A 8K Szövetség is beszámolt tevékenységéről, a szervezet áprilisban tartotta első nyilvános szemináriumát a közvetítő felszerelésekkel foglalkozó amerikai NAB Show keretein belül. A 8K Szövetség azon dolgozik, hogy tagjai számát a legfontosabb tévégyártókkal tovább bővítse, illetve elősegítse a 8K technológia sztenderdizálását, valamint az ökoszisztéma terjedését.


[+]

Sonia Chen, a Samsung kijelzőüzletágának amerikai marketingigazgatója elmondta, hogy az 5G technológia jó hatással lesz a 8K megjelenítők elterjedésére is. Hyogun Lee, a Samsung Electronics Visual Display Business ügyvezető alelnöke pedig azt emelte ki, hogy a 4K megjelenésekor hasonló aggodalmak merültek fel a tartalmak hiánya miatt, azonban ezek a kétségek eltűntek, miután a felhasználók megtapasztalták a valódi képi minőséget. A számukra legkiválóbb képminőség élményt a fogyasztók választják majd meg

Előzmények

Hirdetés