Samsung szállítja a leggyorsabb és legnagyobb LPDDR4-es memóriát

A Samsung bejelentette az iparág első 12 gigabites LPDDR4 szabványú memóriájának tömeggyártását, mely az új generációs mobil eszközök alapja lehet elsődlegesen a csúcskategóriában. Az LPDDR4 szabvány már lassan egy éve véglegesnek tekinthető, amely jellemzően felgyorsítja a fejlesztéseket, így várható volt, hogy befut egy nagyobb kapacitású memória az eddigi 8 gigabites opcióhoz viszonyítva.

A dél-koreai óriáscég az új terméket 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készíti, továbbá négy darab lapka összetokozásával olyan 6 GB-os kapacitású LPDDR4 memória kreálható, mely kellően vékony, hogy beférjen a mai mobil eszközökbe.

A vállalat elmondta, hogy az új termékük 4266 MHz-es effektív órajelen üzemel, ami kétszer 32 bites csatorna mellett 34,1 GB/s-os memória-sávszélességet biztosít. Ez 30%-kal jobb teljesítményt kínál a leggyorsabb LPDDR4-hez viszonyítva, emellett marad 1,1 V-os üzemfeszültség, vagyis a fogyasztás nem változik jelentősen.

A Samsung új LPDDR4-es memóriáját már nagy mennyiségben is elérhetik a partnerek. A vállalat az újdonságot elsősorban extrém felbontású kijelzővel rendelkező mobil eszközökhöz ajánlja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés