Gigantikus, 75 hüvelykes 3D-s tévét dobott piacra a Samsung

Hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy a nyár közepén egy óriási méretű televíziót dob piacra az ES9000 személyében. A készülék először Ázsiában, pontosabban Dél-Koreában és Kínában vásárolható majd meg. Az előbbi a hazai pálya miatt magától értetődő, de utóbbi is logikusan hangzik, tudva, hogy jön az olimpia, ahol a kínai sportolók várhatóan ismét tarolni fognak.

Samsung ES9000
Samsung ES9000

A 75 hüvelykes képátlóval bíró LED-es háttérvilágítású LCD televízió kerete mindössze 7,9 milliméter vastag. Természetesen megkapta a vállalat idei továbbfejlesztett Smart TV rendszerét, illetve más felsőbb kategóriás készülékekhez hasonlóan kétmagos processzor került bele. A termék természetesen vezérelhető hanggal, valamint gesztusokkal, és képes a Full HD felbontású sztereó 3D-s tartalmak megjelenítésére, amihez az aktív shutteres képalkotási eljárást használja. Hagyományos távirányítója mellé jár egy extra darab, amire egy tapipadot applikáltak a mérnökök.

A DLNA szabvánnyal kompatibilis modell rendelkezik integrált Wi-Fi-vel, viszont a képek alapján úgy tűnik, hogy a beépített kamera és a mikrofon hiányzik. Azt a speciális interfészt viszont nem spórolták le róla, amelyhez jövőre az Upgrade Kit csatlakoztatható. Ennek köszönhetően nem kell teljesen új tévét vásárolnia annak, aki a legújabb hardverrel szeretné ellátni készülékét, elég ezt a kiegészítőt megvennie. A hatalmas méretből már lehetett következtetni arra, hogy nem lesz egy olcsó darab, de a 17 000 dolláros ár – 75 hüvelyk ide vagy oda – kicsit soknak tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés