Samsung DVD-író videoarchiváláshoz is

Hirdetés

A Samsung új külső optikai meghajtót mutatott be. A TruDirect SE-S204S jelű eszköz a számítógép USB 2.0 portjára csatlakoztatva a megszokott módon is használható. DVD-R és DVD+R korongokat maximum 20-szoros, kétrétegű DVD+R lemezeket 16-szoros, míg DVD-RAM-okat és kétrétegű DVD-R nyersanyagokat 12-szeres tempóval tud írni, és ismeri a LightScribe lemezfeliratozási eljárást is.

A meghajtót ezen túlmenően videók archiválásához ajánlják. A számítógépre videokamerát vagy más felvevőt kapcsolva, majd a meghajtó előlapján található gombot megnyomva azonnal elindul a felvétel. A számítógép ekkor csak közvetítőként szolgál, valójában nem történik köztes tárolás a merevlemezén. Ebből adódik, hogy ilyenkor a sebesség is kisebb, a lejátszás üteméhez igazodik. Egy átlagos kameráról tehát egy órányi videó kiírása egy óráig és pár percig tart, merevlemezes videorögzítőkről, kamerákról akár gyorsabban is lementhető az anyag.

Az SE-S204S Európában decembertől lesz kapható 99 eurós ajánlott áron; a Samsung várhatóan hasonló funkcionalitású, PC-be építhető DVD-írót is bejelent hamarosan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés