2019. június 19., szerda

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Nincs megállás: itt az első 22-szeres sebességű DVD-író

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A minden eddiginél gyorsabb író a Samsung kínálatában tűnik fel, de valószínűleg hamarosan követőkre talál.

Most már biztos, hogy nem áll meg a számítógépekbe épített DVD-írók adatrögzítési tempója az eddigi maximumnak tekintett 20-szoros értéknél (egyrétegű lemezeknél): a Toshiba és a Samsung optikai egységeket fejlesztő és gyártó vegyesvállalata (TSST) bejelentette, hogy piacra dobta legújabb DVD-íróját, mely 22-szeres maximális írási sebességével jelenleg a világ leggyorsabbja. Jóllehet a nagyobb sebességértékek leírva jól mutatnak, szerepük inkább marketingszempontból lehet lényeges, a teljes írási időt tekintve ezekkel az új eszközökkel ma már szinte csak másodpercek spórolhatók az előző generációhoz hasonlítva (az új típusnak a gyártó állítása szerint körülbelül 4 perc és 26 másodperc kell egy DVD teljes teleírásához).

Az összes jelenleg piacon lévő és elterjedt CD és DVD nyersanyaggal kompatibilis SH-S223 természetesen csak egyrétegű lemezeknél képes elérni ezt az adatrögzítési tempót, ráadásul ehhez nem árt jó minőségű, 16-szoros írásra hitelesített médiumot használni. A korábbi modelleknél már alkalmazott OverSpeed technológia révén az SH-S223 nemcsak a 16x jelzéssel ellátott DVD-ket írja gyorsabban, de a 8-szoros sebességre kalibrált korongokat is képes gyorsabb, 12-szeres tempóval tölteni meg adattal.


Samsung SH-S223
Médium Írás
DVD+R 22x
DVD-R 22x
DVD+R DL 16x
DVD-R DL 12x
DVD+RW 8x
DVD-RW 6x
DVD-RAM 12x
CD-R 48x
CD-RW 32x

A rendszerhez Serial ATA interfészen kapcsolódó SH-S223 a többi WriteMaster íróhoz hasonlóan rendelkezik az írási minőséget javító SAT (Speed Adjustment Technology), TAC (Tilt Actuator Compensation) és Double OPC (Optimim Power Control) fejlesztéssel. A Magic Speed5 és az ABS (Automatic Ball Balancing System) technológia a lemez gyors pörgésekor keletkező vibrációt és zajt csökkenti.

A Samsung márkanevén forgalomba kerülő SH-S223 áráról és a megjelenés konkrét időpontjáról egyelőre semmit nem tudni.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.